HABER - Muammer SOYLU

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı Menderes Türel ile Millet İttifakı'nın adayı Muhittin Böcek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için yarışmıştı Böcek, 714 Bin 301 oyla %50.62 oy almış, Türel ise 652 Bin 880 oy alarak %46.27 puanla ve 61 Bin 421 oy farkıyla oturduğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğunu rakibine Muhittin Böcek’e kaptırmıştı.

TÜREL YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Seçimin ertesi günü 1 Nisan tarihinde Cumhur İttifakı'nın adayı Menderes Türel, sosyal medya hesabından açıklama yaparak yenilgiyi kabul etmiş ve  “Antalya için hayırlı olsun” demişti. Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 5 yıl içinde yaptığı inanılmaz dev projelerle adı ‘’Proje Adamı” olarak lanse edildi.

31 Mart 2019 yerel seçimler öncesi Cumhur İttifakı'nın adayı Menderes Türel, gelecek dönem için 359 proje hazırladıklarını ve bu projelerin yaklaşık 70 bin kişiye istihdam sağlayacağını söylemişti. 100. Yıl’daki 40 dönümlük Millet Bahçesi alanını Sabancı Bulvarı’ndaki trafiği yer altına alarak 400 dönümlük kesintisiz bir yeşil proje alanına dönüştüreceklerini müjdeleyen Türel, Konyaaltı’ndan Lara’ya 25 kilometrelik metro yapacaklarını ifade etmişti. Bir dahaki dönem 5 yıl için ise 20 milyar lira yatırım hedefi koyduklarını kaydetmişti.

BAYRAM DEĞİL, SEYRAN DEĞİL

Ak Partili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, son günlerde Antalya’nın batısından başlayan ilçe ziyareti turlamasına bugünde Alanya’da devam etti. Başkan Tütüncü, Alanya’nın önceki dönem belediye başkanı Hasan Sipahioğlu ile görüşüp ardından Alanya Esnaf ve Sanatkar Odası’nı (ALESO) ziyaret etti. Başkan Tütüncü, ardından Alanya Otelciler Pansiyoncular, Lokantacılar, Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Esnaf Odasını da ziyaret etti.

Alanya Minibüsçüler ve Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Paşa Özkan’ı ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

TÜREL’İN PABUCU DAMA MI ATILDI?

Öte yandan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün bu ziyaretlerine AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve yönetimiyle birlikte, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar eşlik etti. Başkan Tütüncü, devam eden Alanya ziyaret turunda balık pazarı esnafı ve ilçe esnafıyla da bir araya geldi. Alanya Müteahhitler Birliği’ni, Konaklı eski belediye başkanı ve MHP Belediye Meclis Üyesi Ali Şahin ve Emiş Beleni eski belediye başkanı Ali Balcı’yı da ziyaret eden Tütüncü, akşam saatlerinde Ak Parti Alanya İlçe Başkanlığı’nın 3 kademe ilçe teşkilatı toplantısına da katılarak Alanya’da adeta gövde gösteri yaptı.