Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili, 27'nci dönem Antalya Milletvekili Adayı Çetin Osman Budak, hafta sonu yapılan LGS sınavına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir anda ‘TEOG kaldırılsın’ demesi sonucunda apar topar getirilen yeni sınav sistemi, 16 yıldır yazboz tahtasına çevrilen, neredeyse her yıl sistem değişikliği yapan Milli Eğitim Bakanlığı’nın iflasını bir kez daha gözler önüne serdi. Eğitimdeki bu yozlaşmış zihniyet bu kez LGS sınavı ile binlerce çocuğumuzun kurduğu hayalleri baltalıyor. Özellikle sınavın matematik bölümünde bulunan soruların zor ve çok zor sorular kategorisinde olduğu konunun uzmanları tarafından da dile getirildi.  Birden fazla kazanımın iç içe geçtiği ve içinde tuzakların olduğu soruların sorulduğu, yüksek konsantrasyon ve hızlı okuma becerileri de isteyen bu sınavdan çocuklarımız ağlaya ağlaya çıktı. Sınav ile ilgili konuştuğumuz veliler çocuklarının uğradığı hayal kırıklığı nedeniyle burnundan soluyor. Yazık değil mi bu çocuklara ve onların ailelerine Akıl yürütmeye dayalı sorular soran Milli Eğitim Bakanlığı’na sormak istiyorum. Acaba son 16 yılda çocuklarımıza bu yönde bir eğitim verdiniz mi? Okuttuğunuz müfredatta dersleri bu yöntemle işlediniz mi? Vermediğiniz bir eğitim yönetimi üzerinden nasıl soru sorabiliyorsunuz? Ne yazık ki bu sınavda sıfır çeken öğrencilerde patlama yaşanabilir. Ama bunun kabahati çocuklarımızda değil, onlara doğru dürüst eğitim veremeyen Milli Eğitim Bakanlığı’ndadır.

Son olarak Milli Eğitim Bakanı’na sınavda çıkan bir soruyu sormak istiyorum. Acaba aşağıdaki soruyu Sayın Bakan çözebilecek midir?”