Alanyaspor oyuna hızlı başladı. İyi organize olan Alanyaspor oyuna da, topa da hakim oldu. Beşiktaş’ı hata yapmaya zorladı ve başarılı oldular. Bunda en büyük pay Atiba’yı etkisiz hale getirmek oldu. Böylece Alanyaspor, Beşiktaş karşısında istediği gibi oyunu domine etti. Yan toptan gelen VAR kararı sonucu kazanılan penaltıyı 26. dakikada Bakasetas ağlara göndererek Alanyaspor’u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da ataklarını sıklaştırmak isteyen Alanayaspor pas hataları yapınca Beşiktaş silkelenir gibi oldu. Alanyaspor ise attığı hızlı toplarla ağır olan Montero ve Welinton’un eksilterek gol aramaya devam ettiler. İlk yarı Alanyaspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı Sergen Yalçın’ın eşitliği yakalamak için kendi oyun planına sadık kalarak yaptığı değişiklikler Beşiktaş’ın etkili olmasını sağlayamadı. Zaman zaman saman alevi gibi parlayıp sönen atakları oldu. Bu atakları da Alanyaspor iyi karşıladı ve etkisiz hale getirdi.  Alanyaspor bir taraftan Beşiktaş ataklarını büyümeden önlerken diğer taraftan da skoru artırmak için üst üste ataklar yapmaya başladı. Bu atakların ödülünü de  maçın 79. dakikasında ceza sahasına güzel hareketlerle giren Tayfur’un aut çizgisine yakın yerden çıkardığı topa, Bakasetas’ta düzgün vuruşla Montero’nun da kaleciyi engellemesi ile topu kaleye gönderdi. Bu golle Alanyaspor 2-0 üstünlüğü yakaladı. Maçın 82. dakikasında Alanyaspor’un golcüsü Babacar ikinci sarı karttan kırmızı görerek Alanyaspor’u sahada 10 kişi bıraktı. Alanyaspor 10 kişi kalmasına rağmen dirençli ve etkili oyununu sürdürmeye çaba harcadı. Beşiktaş maçın 90. dakikasında penaltı kazandı. Kazanılan penaltıyı Abubakar filelere göndererek skoru 2-1 yaptı. Bundan sonra maçta başka gol olmadı. Alanyaspor ligin zirvesindeki garanti yerini altın değerinde 3 puanla pekiştirdi.

Alanyaspor’un kanat bekleri Tayfur ve Juanfran sahanın en iyilerindendi. Beşiktaşlı oyuncuları oyundan düşürdükleri gibi kart görmek zorunda bıraktırdılar. Beşiktaş’ın en etkili oyuncularından olan kanat beklerini oyundan düşürmeyi becerdiler. Bakasetas ise 5 haftalık inişli bir grafik sergileyen performansını yükselterek alışık olduğumuz etkili Bakasetas olarak sahadaydı. Özellikle Tayfun sol bekte çok iyi oyun sergiledi. Üzerine koyarak performansını en üstlere doğru çıkarıyor. Juanfran ise görevini eksiksiz yaptı. Davidson’da eski özlenen Davidson’a yakın oynayınca Alanyaspor’un galibiyeti kaçınılmaz oldu. Alanyaspor ortalaması olan şut sayılarını Beşiktaş kalesine attığı 20 şutla yine yakaladı.

Beşiktaş ise Alanyaspor’un etkili oyununa karşılık veremedi. Rıdvan üstüne çok yük bilmesine rağmen, kumaşının iyi olduğunu gösterdi. Artık sol bekte sırtına geçirdiği formayı kolay kolay çıkarmayacak gibi. Atiba’sız Beşiktaş’ın oyun alanının hiçbir yerinde etkili olmadığını Alanyasor gösterdi. Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi yenerken uyguladığı oyunu Alanyaspor Beşiktaş’a karşı uyguladı. Beşiktaş Alanyasporlu oyuncuların bunaltıcı presi karşısında top kayıpları yaptı. Bu da yenilgiyi getirdi.

Alanyaspor son iki haftada benim beklemediğim puanlar kaybetti. Gençlerbirliği deplasmanından galibiyet, Göztepe deplasmanından beraberlik bekliyordum. Açıkcası Beşiktaşı yeneceğini haftalar önceden tahmin ediyordum. Beklemediğim puan kayıplarında VAR kararlarıda etkili oldu. VAR kararları sağlıklı verilseydi bugün Alanyaspor en yakın rakibine 3 puanlık değil 9 puanlık fark yapacaktı. Bu da arkasında gelen takımların dengesini bozacaktı. Öyle olunca Alanyaspor zorlu süreçte 3 maçlık bir avantaja sahip olacaktı.

Her şeye rağmen Alanyaspor liderliği elinden bırakmadan gidiyor. Umarım güzel futboluna devam eder ve lig sonunda üst sıralarda yer edinir. Bundan sonra zorlu süreçte olan Alanyaspor’a başarılar diliyor ve başarılı olacağına inanıyorum.