p>Alanya Belediyesi tarafından bedelsiz 10 yıllığına Mahmutlar Hizmet Binası’nda tahsisi yapılan Alanya Devlet Hastanesi Semt Polikliniği hizmete açıldı. Saat 16.00’da yapılan açılışa Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven,  Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan ve  davetliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik  Yazan, “Alanya Belediyesi Mahmutlar Ek Hizmet Binası’nın zemin katının Alanya Devlet Hastanesi’ne Semt Polikliniği olarak tahsis edilmesini Belediye Başkanımızdan talep ettik. Kendileri de burasını 10 yıllığına bedelsiz olarak bize verdi. Ayrıca Polikliniğin hazırlanmasında personel olarak da yardımlarını esirgemedi. Mahmutlar bölgesine bu polikliniğin kazandırılmasında gösterdiği duyarlılık için başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

“TOSMUR BİNAMIZDA DA SAĞLIK OCAĞININ HAZIRLIKLARI BİTTİ”
Konuşmasına vatandaşların bu gece idrak edilecek olan Miraç kandilini kutlayarak başlayan Alanya Belediye Başkanı Yücel , “Yerel yöneticiler olarak bizler, ilk olarak sağlık, eğitim ve istihdam diyoruz. Başhekimimiz göreve geldiği ilk günlerde burada bir polikliniğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Biz de meclise taşıdık ve 10 yıllığına burası Alanya Devlet Hastanesi’ne bedelsiz verildi. Tosmur Hizmet Binamızda da sağlık ocağının hazırlıkları bitti. İstenildiği zaman anahtarını teslim edebiliriz."dedi.
BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL’E TEŞEKKÜR ETTİLER
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz  da, Mahmutlar Semt Polikliniğinin bölgeye kazandırılmasında katkı sağlayan Belediye Başkanı Yücel’e ve Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan’a teşekkür etti. Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise konuşmasında sağlık hizmetlerinin merkezden yerele doğru yayılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Kaymakam Tanrıseven, “Devlet Hastanesinin yükü azalacak ve vatandaşlar da vakit kaybı yaşamadan buradan hizmet alabilecekler.” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri Mahmutlar Semt Polikliniğinin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra protokol üyeleri hep birlikte kliniği gezdiler.