p>Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bünyesinde en fazla taşeron işçi bulunduran kurum olarak taşeron sorununun birinci öncelikleri olacağını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, bakanlık olarak 140 bin civarında taşeron işçileri bulunduğunu, seçimlerden sonra, asli işi yapan bu taşeron işçilere kadro verileceğini, diğerlerine ise iş güvencesi sağlanacağını açıkladı.
ÖNÜNE GEÇİLECEK
Müezzinoğlu, "Asli işi yapan taşeron işçileri kadrolu hale getireceğiz. Diğer işçilerimize ise '9-10 ay çalıştırdım hadi sana teşekkürler' denilmesinin önüne geçip iş güvencesi getireceğiz" dedi. 24 saat hizmet veren grupta yer alan sağlık çalışanlarının yıpranma payında ve özlük hakları konusunda da çalışma yaptıklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, Maliye Bakanlığı ile yapılan çalışmaların seçim sonrasında tamamlanacağını belirtti.
1 MİLYON EV ZİYARET EDİLECEK
Taburcu olan hastaların evlerinde sağlık yöneticileri tarafından ziyaret edilip memnuniyetlerinin araştırmasını sağlayan 'İlgileniyoruz' projesine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Her ilde yaklaşık 30-100 arasında değişen sağlık yöneticimiz var. Toplamda da 5 bin 400 sağlık yöneticimiz bulunuyor. Her ay 10 tane bir ay önce sağlık hizmeti almış hastalarımızın çat kapı ziyaretine gideceksiniz, dedim. Doğum yapmış, ameliyat olmuş, yoğun bakımdan çıkmış, 112 hizmeti almış hastalarımıza gitme sorumluluğu verdik. Aylık 30 bin eve girdik. Şu ana kadar 182 bin hastamızı çat kapı ziyaret ettik" diye konuştu. Türkiye'nin haberine göre, 182 bin evde yüzde 95 oranında memnuniyet olduğunu gördüklerini söyleyen Müezzinoğlu, yılsonuna kadar 1 milyon evi ziyaret etmiş olacaklarını dile getirdi.