p>Alanya Devlet Hastanesi’ne bağlı Konaklı Ömürlü M. Kemal Atlı Semt Polikliniğinin açılışı Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapıldı.
Konaklı Ömürlü M. Kemal Atlı Semt Polikliniğinin açılışında konuşma yapan Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye’de Hastane ve sağlık alanında ayrım yapmaksızın bütün vatandaşlara hizmet götürdüklerini söyledi. Artık hastaneler de rehin kalma gibi bir sorunun olmadığını ve bu dönemin kapandığını ifade etti. Bakan Çavuşoğlu “Alanya’ya her geldiğimizde ya bir temel atıyoruz ya da bir açılış yapıyoruz. Alanya da potansiyel görüyoruz” dedi.
GEÇEN HAFTA DOĞUDA BU HAFTA BATIDA
Konaklı Semt Polikliniğinin açılışında bir konuşma yapan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ise “Alanya’nın doğusuna geçtiğimiz haftalarda Mahmutlar Semt Polikliniğini açmıştık, şimdide Konaklı Semt Polikliniğinin açarak Alanya’nın batı tarafına da sağlık hizmetlerini yerele taşımış olduk” dedi. Alanya Devlet Hastanesinin geçtiğimiz yıl içerisinde 793 bin hastayı tedavi ettiğini belirten Kaymakam Tanrıseven Alanya Devle Hastanesinin hizmet verdiği alanın dar olmasına rağmen, hasta memnuniyetinin % 98’ ler de olduğun söyledi. Yeni Devlet Hastanesinin hizmete girmesiyle çok daha güzel hizmetler verileceğini ifade etti. Kaymakam Tanrıseven “Alanya’da çok sayıda açılışlar yapıldığını, gerek diş hastanesinin gerekse kuşyuvası tünellerinden 2 tanesinin açılmasının büyük hizmetler olduğun söyledi.
6 DALDA 60 BİN
Antalya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prf.Dr. Necat Yılmaz da Alanya’ya verilen sağlık hizmetleri ile Alanya’nın sağlık turizmi alanıdada kendini göstereceğini belirterek Konaklı Ömürlü M. Kemal Atlı Semt Polikliniğinin 6 dalda 60 bin vatandaşın sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede olduğunu söyledi. Alanya Devlet Hastanesi’ne bağlı Konaklı Ömürlü M. Kemal Atlı Semt Polikliniğinin açılışına Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Antalya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prf.Dr. Necat Yılmaz ve diğer yetkililerle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.