p>ALTSO Konferans Salonu’nda İzgören Akademi’den Şehnaz Dereli’nin konuşmacı olarak katıldığı seminere çok sayıda vatandaş katıldı. İlgiyle takip edilen seminer, gün boyunca devam etti.
DERELİ: “İLETİŞİM BİR BÜTÜNDÜR”
İletişim hakkında katılımcılara çeşitli bilgiler aktaran Dereli, iletişimsizlik diye bir şeyin olmadığını söyledi. Dereli, "İnsanlar her durumda iletişim kurar. İletişim bir bütündür. İnsanlar gördükleri şeyleri yapar. Beden dili sözden çok daha önemli. Telefonda iletişim farklı. Telefonda beden dilinin yerini söz alıyor” dedi.
DERELİ: “NE SÖYLEDİĞİNİZ DEĞİL, NASIL SÖYLEDİĞİMİZ ÖNEMLİ”
‘İletişimde sözün yeri yüzde 7, sesin yeri yüzde 38, beden dilinin yeri yüzde 55’ diyen Dereli, insanların ne söylediğinden çok, nasıl söylediklerinin önemli olduğunu dile getirdi. İletişimin kişiden kişiye göre değişmediğine dikkat çeken Dereli, “Bazı insanlar diğer iletişim konusunda başarılı insanlara bakarak, 'Onlarda şeytan tüyü var' diyor. Şeytan tüyü diye bir şey yok. Şeytan tüyünün adı aslında nezaket. Nezaket karşı tarafı anlayabilmek ve ona göre davranabilmek” dedi.
DERELİ: “İLK ADIMI SEN AT”
Kültürümüzde 'Bana bir adım gelene ben beş adım' gelirim anlayışının hakim olduğuna vurgu yapan Dereli, “Önce sen adım at. Biz maalesef önce hep karşı taraftan bekliyoruz. İletişim bizden başlayan bir yolculuk. Araştırarak, düşünerek, okuyarak, insanları tanımaya çalışarak bunu geliştirebiliriz” dedi.
ALTSO Akademi’nin, 2015 yılı birinci dönem kişisel gelişim seminerleri 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü ALTSO Konferans Salonu’nda Yrd. Doç. Dr. Sanem Jular’ın vereceği 21. YY’ da Marka Yaratmak semineriyle devam edecektir.