p>Büyükşehir Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan bin ailenin gıda, temizlik ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ''Sosyal Kart'' projesi başlattı. Bir süre öne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından kamuoyuna açıklanan sosyal kart projesi hayata geçti. Antalya genelinde yapılan araştırma sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere kartları dağıtılmaya başlandı. Alanya’da tespit edilen ihtiyaç sahiplerine sosyal kartları bugün teslim edildi. 
MADDİ DURUMU İYİ OLMAYANLAR
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ''Sosyal Kart'' projesiyle, maddi durumu iyi olmayan bin aileye her ay 50 ile 100 lira arasında destek sağlanacağını söyledi. AK Parti iktidarıyla, yerel yönetimlerde ''sosyal belediyecilik'' kavramının yerleştiğini anlatan Türel, yaşlı, engelli, ihtiyaç sahibi ve kadınlara yönelik önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini ifade etti.
İHTİYACA GÖRE
Kart sahiplerini tanımadığını, siyasi değil insani bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Türel, kartların Antalya genelinde dağıtılmaya başlandığını söyledi. Sistemin başarılı bir şekilde yürütülmesinin önemli olduğuna değinen Türel, şunları söyledi: "Sistem devreye girdikten sonra ihtiyacı göreceğiz. İhtiyaca göre bu karttan istifade eden aile sayısı artacak bütçe imkanına göre de her geçen sene desteklerimiz artacaktır. “