p>Alanya'nın Oba Mahallesi'nde bulunan Özel Özgün Kardelen Özel Eğitim Kurumu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle özel bir söyleşi programı hazırladı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü kurum sahibi Feridun Özdeş'in yaptığı “Özel Çocukları Anneleri Anlatıyor-En Özel An(ı)lar” adlı söyleşiye konuşmacı olarak, Zihin Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Dankaz, Zihin Özürlüler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Günseli Tatar, Zihin Özürlüler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İnci Arslan Cengiz katıldı. Söyleşide ilk olarak söz alan Özdeş, her biri özel çocuk annesi olan konuşmacıların hayat tecrübelerini konuklarla paylaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Özdeş, "Her biri çok özel olan konuşmacılarımız, bizleri kırmadılar ve aramızdalar. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
"HEPİNİZ YOL ARKADAŞIMIZSINIZ"
Özel çocukları annelerin de katıldığı programda konuşan Zihin Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Dankaz, 2 engelli çocuğu olduğunu belirtti. Dankaz, "Biri 32, diğeri ise 28 yaşında olan Fehmi ve Cihan adlarında iki özel oğlum var. Sürecin ilk başından bugüne kadar hayatımızda birçok zorlukla mücadele etmek zorunda kaldık. uzun süreli plan ve programlarımız hiçbir zaman olmadı. Zorlukların üstesinden gelirken en iyi ilacımız eğitim oldu" dedi. Özel bireylere sahip annelere seslenen Dankaz, "Federasyonumuz, Türkiye'deki 53 üye derneğiyle şu an zihin engellilerle ilgili çalışmalar yapan en büyük sivil toplum kuruluşu. Her yıl Ayvalık'ta en az 1000 kişinin katıldığı çok özel bir şenliğimiz oluyor ve orada hayatları paylaşıyoruz. Zaten amaçlarımızdan biri de paylaşımcı olmak. Sizler de yol arkadaşlarımızsınız. Paylaşarak tüm sorunların üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.
"GÜLMEYİ UNUTMAYALIM"
Bir diğer konuşmacı İnci Arslan Cengiz de oğlu Gence ile nasıl bir hayatı paylaştıklarını aktardı. Gence'nin engelli olduğunu öğrendiklerinde zor bir dönem geçirdiklerini anlatan Cengiz, "Tüm bu zorluklara karşın, Gence çok mutlu bir çocuk. 3 yaşından itibaren özel eğitim almaya başladı ve bunun faydalarını çok gördük" dedi. Özel bireylere sahip ailelerin birbirlerine destek olmalarının önemine değinen Cengiz, "Daha güçlü olmak için paylaşalım ve bir arada olalım. Ayrıca hayat boyu gülmeyi de unutmayalım" diye konuştu.  
"İYİ Kİ TUNA VAR"
Günseli Tatar da oğlu Tuna'yı anlattı. Engelli bir çocuğu olduğunu ilk öğrendiğinde ıssız bir adaya düşmüş gibi hissettiğini söyleyen Tatar, "Ancak Tuna'yı çok sevdik ve süreçleri çok daha rahat atlatma şansımız oldu. Elbette ki inişli çıkışlı dönemlerimiz oldu. Ama bu dönemlerde Tuna'nın ağabeyi ve eşim en büyük destekçilerimdi. Son günlerde zor günler yaşasak da iyi ki Tuna var" diye konuştu. Söyleşi sonunda, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp ve Feridun Özdeş, katılımcılara teşekkür belgelerini takdim ettiler.