ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş; tedavi gören hastaların  daha rahat koşullarda sağlık hizmeti alması ve  kalmaları  için yönetim ekibiyle  birlikte her gün  çalıştıklarını dile getirdi.  Prof. Dr. Taşbaş; “Hemodiyaliz esnasında yatağa bağlı hastalarımız, çeşitli sorunlarla karşılaşabilmektedirler. Bizler hastalarımızın tedavi sırasında yaşadığı sorunları azaltmak ve onlara moral vermek adına  böyle  bir uygulama başlattık.

HASTANEDE MÜZİK YAYINI

  Hastanemizde  ayrıca  müzik yayını hizmeti  sunmaktayız. İnsanların kendilerini huzursuz ve gergin hissettiği  yerlerden birisi de  hastanelerdir. Müziğin insan üzerindeki  etkileri  ise herkes  tarafından bilinmektedir. Bizler psikologlarımızın  desteğiyle  birlikte  seçtiğimiz  müzikleri bekleme bölgelerimizde  hasta  ve hasta yakınlarımızın  hizmetine  sunmaya başladık. Bu uygulamayla  birlikte  hastanemizin  daha huzurlu bir ortam haline gelmesini  amaçlamaktayız“ dedi. 

 Böbrek yetmezliği tedavisi gören hastalar ise internet ve televizyon uygulamasının kendilerini mutlu ettiğini anlatarak, tedavi sırasında kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirtti.