p>AK Parti'nin Antalya için belirlediği adaylardan en dikkat çekici olanlarından biri 5'inci sıra adayı Avukat Sena Nur Çelik oldu. AK Parti, İstanbul'dan milletvekili aday adayı olan 28 yaşındaki Çelik'i, Antalya'nın 3'üncü büyük ilçesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun memleketi Alanya'dan aday gösterdi. 

İNGİLTERE'DE OKUDU 
Türkiye ve yurtdışında gerçekleştirilen çeşitli projelerde görev alan Çelik, aynı zamanda dev uluslararası firmaların da davalarına bakıyor. 2004 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun olan Çelik, lisans eğitimini İngiltere'deki Warwick Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden başarı sıralamasında 15'inci olarak onur derecesiyle tamamlayarak mezun oldu. Bulunduğu üniversitelerin öğrenci birliklerinde aktif rol aldı, Warwick Üniversitesi'nde uluslararası öğrenci temsilcisi ve London School of Economics'de Türk öğrenci grubu yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 
BİRİKİMİNİ KULLANACAK 
Çelik ayrıca 2006 yılında lisans eğitimi sırasında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nde stajyer olarak önemli bir projede yer aldı. Çelik tecrübesini Antalya için kullanmaya devam etmek istiyor. Uluslararası alanda edindiği deneyimi siyasete taşımak için milletvekili adayı olmaya karar veren Çelik, AK Parti'nin Yeni Türkiye/ Yeni Anayasa hedeflerine katkı vermek için yola koyulduğunu söyledi.