Mübarek üç aylara Allah’ın izniyle girdik.

Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde; "Allah'ım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." diye dua etmiştir.

Recep’in ilk cuma gecesine Regaip gecesi denir. Her cuma gecesi kıymetlidir ancak bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha da kıymetli oluyor. Allahu Teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler (ihsanlar, ikramlar) bahşeder.

Dün, Regaip Kandili’ni kimimiz camilerde kimimiz evlerimizde dua ve ibadetlerle ifa ettik. Ellerimizi açıp mağfiret diledik. Ailemiz, sevenlerimiz, ülkemiz ve İslam alemi için dualar ettik.

Kandil gecesi ülkenin dört bir yanındaki camiler Müslümanlarla dolup taştı, evlerde Yasin-i Şerifler okundu, eller semaya mağfiret için açıldı.

Unutmayalım ki gün içinde yapılan ibadetler ve dualar, Allah(cc) tarafından Regaip gecesine hürmet gösterenlere bolca sevap olarak geri döner.

Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regaip kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat ile devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, ramazanın ardından da bayrama dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.

Regaip gecesinde dua haricinde yapılan ibadetlerden birisi de ertesi günü oruç tutmaktır.

Recep ayında oruç tutmak çok faziletlidir. Regaip Kandili orucu farz değil, nafile bir oruçtur lakin peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)' in Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Recep ayıdır. Gün içinde yapılan ibadetler ve dualar, Allah tarafından bu Regaip gecesine hürmet gösterenlere bolca sevap olarak geri dönmektedir.

Allah’ım! Bizleri Regaip ile sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazan’ın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle!

Allah'ım Recep ve Şaban’ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan’a ulaştır, bizleri Recep ayına kavuşturan Rabbime hamd olsun.