ALANYASPOR ile Antalyaspor arasında seyircisiz oynanan kupa finali öncesi, deplasmanda Antalyaspor’dan alınan 1-0’lık galibiyete rağmen hafta sonu maçlarına bakarak karamsardım. Yanıldığıma çok sevindim. Beni yanıltan ALANYASPORLU futbolcu ve teknik ekibi kutluyorum.

ALANYASPORLU oyuncuların ZİAAT TÜRKİYE KUPASI’NA göz diktiği maçın başlaması ile kendini gösterdi. Alanyaspor etkili olduğu maça iyi başladı. Maçın 12. dakikasında Efecan gelişen atakta pas vermek yerine şut çekince Papis Cisse ile tartıştılar. 15. dakikada Bakasetas’ın kullandığı kornerden gelen topu Antalyaspor defans oyuncuları uzaklaştıramadı. Golcü Papis Cisse önünde bulduğu topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Gol öncesi tartışan Papis Cisse ve Efecan gol sonrası kucaklaşarak buzları hemen erittiler. Alanyaspor, Antalyaspor’un organize olmasına izin vermedi. Alanyaspor’un maçın 25. dakikasında kazandığı korner atışını kullanan Bakasetas’ın ortasına Ceyhun’un kafa ile ağlara göndermesi ile 2-0 öne geçti. Skor üstünlüğünü ve oyun üstünlüğünü eline geçiren Alanyaspor ilk yarı boyunca geliştirdiği ataklarla Antalyaspor’u oldukça zor duruma soktu. 31. Dakikada Fernandes’in direkten dışarı çıkan şutu Alanyaspor adına şanssızlıktı. 42. dakikada yine Fernandes’in üst direkten dönen topu farkın açılmasını engelledi. İlk yarı Alanyaspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

 İkinci yarıya Alanyaspor hızlı başladı. 46. dakikada Salih Uçan’ın ara pasını iyi değerlendiren golcü Papis Cisse farkı 3’e çıkardı. Golden iki dakika sonra yine Papis Cisse Bakasetas’ın kale sahasına gönderdiği topa kaleciden önce ayağını uzatarak topu filelere gönderdi. Bu golle Papis Cisse kendinin üçüncü, Alanyaspor’un dördüncü golünü attı. ALANYASPOR 4-0 öne geçtikten sonra da oyundan kopmadı. Gol aramaya devam etti. Maçın 82. Dakikasında gelişen atakta topla buluşan Onur’un attığı gol atağı geliştiren Campos’un faul yaptığı gerekçesi ile iptal edildi. Maçın 90. dakikasında Antalyaspor’un Amilton’un ayağındam kazandığı gol ofsayıt nedeni ile iptal edildi. Maçta başka gol olmayınca ALANYASPOR Antalyaspor’u 4-0 yenerek finalde Trabzonspor’un rakibi oldu.

Maçın geneline baktığımızda ALANYASPOR defansı sağlama almış. Alanyaspor orta sahası atak kesme ve atak geliştirmede etkili oldu. Antalyaspor’un oyun kurmasına izin vermedi. Geliştirilecek atakları başlamadan bitirdi. Forvetleri de gol noktalarında etkili oldular. Atakları geliştirirken genelde ortadan kenarlara yayılarak oynadı. Duran topları her zaman olduğu gibi etkili kullandı. Zaman zaman kısa paslarla, zaman zaman uzun paslarla gol aradı. Girdikleri gol pozisyonlarını gole çevirmekte başarı oranları yüksekti. Antalyaspor ise hafta sonu oynadığı oyunun çok uzağında kaldı. Bunda da Erol Bulut ve öğrencilerinin dersine iyi çalışmış olması etkili oldu. Şans Alanyaspor’dan yana olsa belki de tarihi bir skor görecektik.

Tarihinde ilk defa rakibini 1-0 ve 4-0 ile geçerek hak ederek finale yükselen ALANYASPOR’u kutluyorum. Taraflı tarafsız her futbolseverce sezonun en flaş ekiplerinden sayılan Alanyaspor, finali hak etti. Adını finale yazdıran ALANYASPOR’DAN taraftarları kupayı ilçelerine getirmesi istiyorlar. ALANYASPOR finalde Trabzonspor’u yenerek kupayı kazanırsa, kupayı Akhisarspor’dan sonra ikinci defa kazanan ilçe takımı olacak. Umarım ALANYASPOR kupayı kazanarak bu sevinci hepimize yaşatır. ALANYASPOR’U izlemekten zevk alan bir seyirci olarak taraftarların dediği gibi; #OKupaBurayaGelecek