p>Alanya’da faaliyet gösteren Körfez Dershanesi’nin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Bölümü ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından kapatılma kararı verildi. Söz konusu karar, Antalya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 30 Aralık 2015 tarihli yazısı ile Alanya Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Körfez Dershanesi yetkililerine tebliğ edildi.

\ \ \ \

Vali Yardımcısı Hamdi Bolat imzalı

\ \ \ \

Antalya Vali Yardımcısı Hamdi Bolat imzası ile tebliğ edilen kararda, “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün ilgili emirleri gereğince, Şekerhane Mahallesi Alaiye Suphi Mütevellioğlu Apt. N0: 93 Kat: 1-2-3 Alanya/ANTALYA adresinde bulunan Özel Alanya Körfez Dershanesi SBS Şubesi kapatılmış olup, Kurucu Alanya Buket Eğit. Hiz. İnş. Turz. Tic. Anonim Şirketine, Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 18. maddesi uyarınca “beş yıl geçmeden tekrar kurum veya bir kurumu devir alma ya da bir kuruma ortak olma izni verilmemesi” Valilik Makamının ilgili onayı ile uygun görülmüştür” deniliyor.

\ \ \ \

Halen kapatılmadı

\ \ \ \

Bu karar, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilgili kuruma tebliğ edildiği halde dershanenin neden halen kapatılmadığı ve ne zaman kapatılacağı merak konusu oldu. 

\ \