p>Alanya siyasetinin bütün mevkiinde görev yapmış, hala aktif olarak siyasetle uğraşan eski Antalya İl Genel Meclis üyesi, son seçimlerde ise Ak partiden 2 kez Milletvekili aday adayı olan Mali Müşavir Hüsnü Akçalıoğlu, ülkenin en fazla göç alan bölgenin Alanya olduğunu  Alanya’yı yöneten idarecilere de proje sunması dikkat çekti. Akçalıoğlu, şahsına ait özel facebook sayfasından şöyle devam etti.

Kent meydanı olmalı

Alanya sürekli gelişiyor. Türkiye\\\'nin en çok göç olan bölgesi. Nüfus ve fiziki gelişmeye paralel olarak Kamu alanlarının da halkın kullanımına paralel planlanmasını geçen dönem encümen üyeliğimde ve defalarca ifade etmiştim. Şimdi bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Mevcut  Alanya Belediye ve Kaymakamlık binalarının yıkılarak kent meydanı olarak yapılması, halkın nefes alacağı alan bir an önce devreye sokulmalıdır. Bu konuda Belediye başkanı ve meclis üyelerimizin daha fazla zaman kaybetmeden gayretlerini bekliyorum. Yeni belediye binasının eğri köprü bölgesine planlanmasını son derece yanlış buluyorum, Çünkü burası yol ve fiziki şartlar açısından çok dar, trafik sıkışık, kuzey bağlantı yolları çok sıkışık ve Alanya nın doğu ve batı bölgelerininden rahat ulaşım sağlanacak konumda değildir.  

Mevcut otogar taşınsın

Zararın neresinden dönülürse kardır, bu kararı ilgililerin tekrar gözden geçireceğine inanıyorum. Bu tür kamuyu uzun vadeli ilgilendiren kararların duygusal açıdan değil daha objektif, öeğin, yarışma düzenleyerek alınmasında fayda var diye düşünüyorum. Kanımca yeni belediye binasının, mevcut otogar\\\'ın Mahmutlar mahallesine taşınarak, Alanya otogarının bulunduğu alana yapılması Alanya\\\'nın girişi olması, alanın daha geniş olması, ulaşımın daha elverişli ve geniş ağ güzergahıyla doğu ve batıya bağlı olması,hatta hızlı tren istasyonunun da hemen üst tarafına gelecek olması dolayısıyle daha uygun bir yatırım olacağını düşünüyorum. Bunun yanında aynı bölgede bulunan arıtmanın da yarısının Konaklıya yarısının Mahmutlara taşınarak o bölgenin çok geniş ve verimli kullanılabilir öek bir çalışma hazırlanabilir.

Herşey Alanyamız  için

Zaten orada SGK, Olimpik yüzme havuzu, Emniyet müdürlüğü gibi kamu binaları da mevcut.Bunların birbirleriyle oluşturduğu etkileşim sonucunda vatandaşın bir çok işini bir arada gerçekleştirebildiği bir kompleks gerçekleştirilebilir. Böyle önemli bir konuyu kamuoyunun bilgisine sunmak istedim. Konuya hassasiyet gösteren ve gösterecek her kurum ve kuruluşa teşekkürlerimi sunarım. Her şey Alanyamız ve halkımızın daha huzurlu yaşamı için. Saygılarımla.