p>2013- 2014 Eğitim ve Öğretim Yılında eğitim vermeye başlayan Mahmutlar Selçuklu İlköğretim Okulundaki eksik olan Fen Laboratuarı Ünitesini, iş kadını hayırsever Derya Yazan Büyükkafes tarafından tamamlanarak hizmete açıldı.
FEN LABORATUARI
Mahmutlar Selçuklu İlköğretim Okul Müdürü Veli Uğur, okul öğretmenlerinden Nigar Şahin ile Nalan Türker tarafından Alanyalı iş kadını Derya Yazan Büyükkafes’e okullarındaki Fen Laboratuarı bölümünün olmadığı iletildi. Söz konusu okulda eğitim gören çocukların Fen Laboratuarı kısmından yeterince eğitim alamadığını öğrenen hayırsever iş kadını Büyükkafes, bu eksikliğin hemen giderilmesini üstlendi. 
KATILIM YÜKSEKTİ
Fen Laboratuarı Ünitesinin eksik olan malzelerini temin eden Büyükkafes’in bu desteği karşısında, Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er düzenlediği bir kokteyle açılışını yaptırdı. Açılışa başta hayırsever işkadını Derya Yazan Büyükkafes, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, eski Başsavcı Yener Yavuz, Alanyum İşletmecisi Ahmet Paşaoğlu, okul öğretmenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
İNSANLARA ÖRNEK OLMALIYIZ
Kendi imkanı çerçevesinde yaptığı destekle bir nebzede olsa öğrencileri sevinme mutluluğu yaşattığı için duygularını www.gazetealanya.com’a açıklayan Büyükkafes "Bizler için küçük olan şeyler, başkaları için büyük olabiliyormuş. Açtığımız ünitede ilk ders gören öğrencilerin gözlerinin içinin gülmesi beni son derece mutlu etti. Yaptığımız bu ünite çok büyük bir şey değil. Fakat insanlara örnek olmalı ki daha çok böyle yerler hayırseverler tarafından yapılmalı. Selçuklu İlköğretim Okulundaki öğretmen arkadaşlarla sohbet arasında böyle bir eksikliğin olduğunu öğrendim. Eşime dostuma haber verdim. Kendi imkanlarınız derecesinde yardım edin diye. Fakat hiçbir kimse hiç oralı olmadı. İnsanlar bir çok yerlere o kadar gereksiz harcamalar yapıyorlar ki. Maalesef bu tür yerlere vurdum duymaz oluyorlar’’ diyerek sitem etti. www.gazetealanya.com ailesi olarak hayırsever İşkadını, Derya Yazan Büyükkafes’e yaptığı destek karşısında teşekkür ediyoruz.