p>ALTSO Akademi’nin eğitim seminerleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 29 Mayıs 2015 Cuma günü ALTSO Meclis Salonu’nda ‘Aile İçi Eğitim’ semineri gerçekleştirildi. 
Öznur Pekatik tarafından verilen seminere, çok sayıda kişi katıldı. Seminerde ilk olarak ‘aile’ kavramı üzerinde duran Eğitimci Pekatik, “Aile, temeli sevgi olan bir kurumdur. Toplumun temelidir. Yani ilk eğitim kurumudur” dedi. İletişim yöntemlerinden bahseden Pekatik, sözlü ve sözsüz iletişimin öneminden bahsetti.
BEDEN DİLİNİN ÖNEMİ
Beden dilinin iletişimde çok önemli olduğuna vurgu yapan Pekatik, “Etkili bir iletişim için beden dilini iyi kullanmalıyız. Ayrıca neyi, ne zaman, nasıl söyleyeceğimizi iyi ayarlamalıyız. İletişimin en iyi yöntemi dinlemedir” dedi. Anne ve babanın çocuk ile iletişimini kolaylaştıran etkilerden de bahseden Pekatik, empati, çocuğun istenmeyen davranışları nasıl değiştirilir gibi konularda da katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi. ALTSO Akademi’nin 2015 yılı birinci dönem kişisel gelişim seminerleri kapsamında 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü ise Ümit Öncel tarafından ‘Dijital Çağda İtibar Yönetimi’ semineri gerçekleştirilecektir.