HABER – Zeki DEMİR

Alanyalı sanatçı, Ozan Ateş Ali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde altı tv kanalı ve bir radyo kanalına çıkıp Alanya'nın tanıtımını yaptı ve eşsiz sesiyle söylediği türkülerle izleyenleri dinleyenleri mest etti. İzleyenler " Tanıtım böyle yapılır" dedi. Kendi imkanları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giden Alanyalı Türk Halk Müziği ve özgün müzik sanatçısı Ozan Ali, on günlük süreçde bütün kanallarda sahna alıp Alanya'nın tanıtımını yaptı ve türküleri ile kulakların pasını sildi.

Ozan Ateş Ali, Kıbrıs'da ; BRT Bayrak radyo tv de Muhittin Yargın'ın "Müzik Gezegeni", Kıbrıs Genç Tvde , Akın Zabt'in " Bir Tatlı Huzur" , Ada Tv de Fahriye Özay'ın " Renklerin Notaları" , Kıbrıs Tv de  Orhan İsmailoğlu'nun magazin programı "Orta Sayfa", Kanal T de Bahar Gökhan'ın " Yaşam Sanatı", BRT Fm de Emine Karlık ve Mustafa Şah'ın sunduğu radyo programı dahil, yedi ayrı yayın organında program yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar'ın tv kanalı Kanal T ye de konuk olan besteci,  Ozan Ateş Ali, Başbakanın eşi Sibel Tatar'ı da ziyaret edip, ropörtaj verdi.

Ozan Ateş Ali " Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde gerçekden büyük bir ilgi ve alaka ile karşılaştım. Kanal kanal gezip güzel Alanyamızı anlatma şansı buldum. Türküler söyleyip, sohbetler yaparak canlı yayınlar yaptık. Emeği geçen herkese çok teşekkür derim" dedi. Ozan Ateş Ali, Kıbrıs'daki Karaoğlan Şehitliğini de ziyaret edip, şehitlerin mezarlarında dua etti.