Alanyaspor’un mutlak üç puan kazanmak için çıktığı Denizli deplasmanı mücadele anlamında çok iyiydi. İki takımda var gücü ile mücadele etmeye çaba harcadı. Alanyaspor’un topa hakim oyun anlayışı bu maçta da devam etti. Denizlispor ise kontralarla gol arama düşüncesini sahaya yansıttı. İki takımda gol bölgelerinde yeterli zenginliği sergileyemedi. Maçın 9. Dakikasında gelişen Denizli atağında Alanyaspor ceza sahasına yapılan ortada kaleci Marafona ve sahanın en iyisini Juanfran’ın maçtaki tek hatasının Rodellega tarafından golle sonuçlanması ile Denizlispor evinde 1-0 öne geçti. Alanyaspor’un ilk yarı boyunca topla Denizli yarı alanına geçip gol bölgelerinde etkisiz olması sonunda ilk yarı atılan tek golle Denizlispor’un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda da sahada topa hakim olan Alanyaspor’du. Özellikle bu yarıda Juanfran sağdan ceza sahasına kestiği ortalarla tehlike yaratmaya çalıştı. Denizlisporda ise Mustafa Yumlu adeta tek başına ceza sahasına havadan ve yerden gönderilen topların çoğunu kesti. Alanyaspor’un gol çabalarının ardı arkası kesilmiyordu. Ama Denizlisporda kontralarla etkili olmaya çalışıyordu. Maçın 60. Dakikasında Sağal’ın ceza sahasına girip kaleye çektiği şut direğe çarpması Denizlispor adına şanssızlık, Alanyaspor adına ise şanstı.

Maçın 71. Dakikasında Denizlisporlu Radoslaw’ın ikinci sarı karttan kırmızı görmesi ile Denizlispor sahada 10 kişi kaldı. Bir oyuncusu eksik mücadele eden Denizlispor defansta özellikle Mustafa Yumlu’nun başarılı müdahaleleri ile Alanyaspor oyuncularına gol şansı vermediler. Böyle olunca da Alanyaspor, Denizli deplasmanından altın değerinde üç puanı bırakarak döndü.

Alanayspor rakipten sık top çalmasına rağmen, oldukça fazla pas hatası yaptı. Bireysel hataları da çok fazla idi. Oyunu her ne kadar rakip sahaya yıksalar da ceza sahasında etkili olamadıkları gibi etkili gol girişimleri de yok denecek kadar kısırdı.

Sanırım bunda Denizlispor’un sert futbolu ve Alanyasporlu oyuncularla yakın temas halinde oynamaları da etkili oldu. Alanyaspor’un ara paslarında araya girerek ataklarını olgunlaştırmadan kesmede oldukça başarılı bir Denizlispor izledik. Topu kazandıkları anda da sahaya yayılarak oynamayı tercih ettiler. Uzun toplarla da etkili olmaya çalıştılar. Sahaya yayılıp uzun toplarla gelmeleri sonucunda da Alanyaspor’a maçın tek golünü attılar.

Herhalde Denizlispor’un puan durumunda ki yerleri ve sahalarında hiç galibiyet almamaları nedeni ile Alanyasporlu oyuncular Denizlispor’u hafife aldılar. Alanyasporlu oyuncular arkadaşlarının attıkları almak için hamle yapmak yerine pası beklemeyi tercih ettiler. Topu ileride belirli yere kadar taşıyabilmelerine rağmen, Denizlisporlu oyuncuların boş alan bırakmaması nedeni ile bol yan ve geri pas yaptılar. Öyle olunca da istatistiklere topla oynama yüzdeleri arasında bayağı bir fark olarak gözüktü.

Alanyaspor son üç deplasman maçında da sahadan puansız ayrıldı. Bu gerçeği oyuncuların ve teknik ekibin göz ardı etmemesi gerekir. Gençlerbirliği ve Göztepe maçlarında hakem hataları da vardı kabul. Ama Denizli deplasmanından da puansız dönüyorsan eksik ve aksaklarını gidermen gerekir.

Alanyaspor kötü mü oynadı, hayır. Ama ne kadar iyi futbol oynarsan oyna, skor üretmekte zorlanırsan bir anda kaybetme alışkanlığına dönüşen oyunun, her deplasman da senin için kabus olur.

Rakip takım defansı kapıları kapattığında orayı açacak kilidi bulmak gerek. O kilidi açacak teknik ekip ve oyuncu grubu Alanyasporda vardır diye düşünüyorum.

Kaybedilen bu üç puandan ders çıkarılarak, tekrar deplasmanda da kazanan Alanyaspor’a dönüşmesi en büyük dileğimdir. Ben kendi adıma gol atan Alanyaspor izlemeye alıştım. Bundan sonra da Alanyaspor’u gol noktalarında da görmek istiyorum.