p>Muratpaşa Belediyesi’nin demokrasiden aşka, sinemadan müziğe, kültürün ve sanatın her dalından gündelik yaşamın tüm ayrıntılarına çeşitli konu ve konukları Antalyalılarla buluşturduğu ‘Popüler Kültür Konuşmaları’ devam etti. 
\ \ 1 Şubat 1979’da öldürülen gazeteci yazar Abdi İpekçi anısına, ‘Türkiye’de ve Dünyada Medya: İmkanlar, Zorluklar ve Dönüşümler’ üst başlığıyla Muratpaşa Belediye Kültür Salonu’nda düzenlenen ve moderatörlüğünü iletişim sosyoloğu-akademisyen Serdar Taşçı’nın üstlendiği serinin Şubat konukları gazeteci yazar Yalçın Bayer ve gazeteci Ali Kayalar oldu.
\ \ Belediye Başkanı Uysal’ın eşi Ümran Uysal’la birlikte ilgiye takip ettiği serinin Şubat ayağında usta gazeteci Bayer, Kayalar ve Taşçı Türkiye ve dünyada medyanın yaşadığı dönüşümü siyasal, sosyal ve ekonomik belirleyicileriyle birlikte tartıştı.
\ \
\ \ ‘Basını da aynı bünyede istiyorlar’
\ \ Konuşmaların ardından katılımcılara çiçeklerle teşekkür eden Başkan Uysal, bütün dünyada, şu veya bu oranda basının iktidar erkleri tarafından bir takım etkilere maruz kaldığını söyledi. Medyanın, insanların iradesini oluşmasındaki rolü açısından yasama, yürütme ve yargı erklerini yanında 4’üncü kuvvet olarak değerlendirildiğine dikkat çeken Başkan Uysal, “Demek ki bütün iktidarı bünyesinde toplamak isteyenler, sadece yasama, yürütme ve yargıyı değil basını da bünyesinde toplamak istiyor. Yasama, yürütme, yargı ve basın erklerinin apayrı ellerde olduğu, güvenli, demokratik, her zaman iyiye doğru ilerleyen, daha özgür bir Türkiye ve dünyada yaşamayı temenni ediyorum” dedi.
\ \
\ \ Usta gazeteciye küçük bir sürpriz
\ \ Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından Muratpaşa Belediyesi, küçük bir sürprizle 73 yaşına giren gazeteci Bayer’in doğum günün kutladı. Bayer, doğum günün pastasının mumlarını Başkan Uysal ve Antalya’daki gazeteci dostlarıyla birlikte üfledi. Bayer, bu sürpriz için Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal ve belediye çalışanları da teşekkür etti.

\ \