p> 

Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivallerinin olmazsa olmazı, bir birinden çekici yemek, kültür ve sanat stantları ziyaretçilerini bekliyor.

Alanya’nın tanıtımının yanısıra unutulmaya yüz tutan yöresel yemeklerin, Alanya ipeğiyle yapılan dokuma ve süs eşyalarının teşhir edildiği stantlarda bir birinden ilginç eşyalar yeralıyor. 28 katılımcının açtığı yiyecek ve içecek stantlarında gözlemeden, pişiye, gülüklü çorba, pilav çeşitleri, sarmalar, dolmalar, Alanya limonatası, şerbetler, yöresel ürünlerden yapılan reçeller, muzdan yapılan ürünler, muzlu dondurmalar, muzlu waffle, muzlu süt, muzlu çubuk gibi envai çeşit ürün vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

 

MUZ’DAN BEBEKLER VE HEDİYELİKLER ÖZEL MUZ STANDINDA SERGİLENİYOR
 

15. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin temasını oluşturan muz ve muz lifinden ürünler, özel muz standında sergileniyor. Ev hanımları için ev ekonomisine katkı olarak planlan Alanya Belediyesi’nin Muz Lifi Projesi kapsamında üretilen dokumalar, bebekler, hediyelikler, panolar, süs eşyaları, fularlar, kıyafetler, ipler stantta sergilenmeye başladı.
 

SİMGELERLE SELÇUKLU” SERGİSİ BİR BAŞKA
 

Stantların yanı sıra çok sayıda serginin de açıldığı Festival’de, sanat köşeleri, takı sergileri, siyah-beyaz Alanya resimleri ve Simgelerle Selçuklu sergisi büyük ilgi görüyor.
 

Selçuklu Devletinin hakimiyeti döneminde kullandığı devlet armaları, kilim motifleri, mezar taşları, hayat ağaçları ve Selçuklu Otağı Festivalin en renkli bölümlerinden biri.
 

YÜCEL, STANTLARI GEZEREK VATANDAŞLARIN FİKRİNİ ALDI
 

Festivalin Alanya’nın festivali olduğunu, hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşları Festival alanına davet etti. Dün açılan ve bugün geç saatlere kadar açık kalacak  yaklaşık 100 standı ziyaret eden Başkan Yücel, vatandaşlarla sohbet etti, Festival hakkındaki fikirlerini aldı. Yücel, çıtayı yükseltmek için her yıl farklı bir temanın ele alınacağını, vatandaşların destek ve fikirleriyle Festivalin yaşatılacağını söyledi.