p>Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Antalya Servisçiler Odası üyeleriyle biraraya geldi. Aracını yenileyen şoför esnafının ÖTV'sini devletin ödeyeceğini açıklayan Elvan, bu sayede eskiyen araçların yenilenmesini sağlanacaklarını belirtti.
SIK SIK KAZALAR MEYDANA GELİRDİ
12 yıl öncesi dönemde yola çıkan 25-30 yıllık araçların sık sık kaza yaptığını hatırlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, bu dönemlerin herhangi denetim mekanizmanın olmadığı, ulaşımla ilgili belirli bir standardın konmadığı dönemler olduğuna dikkat çekti. AK Parti olarak iktidara gelir gelmez yasal düzenlemeler için düğmeye bastıklarını söyleyen Elvan, "Ulaşım sektöründe çalışan arkadaşlarımızla ilgili önemli tedbirler aldık. Kullanılan otomobil sayısı 2 kat arttı. Hem araçlar için hem de can ve mal güvenliği için geçmiş dönemlerdeki kazaları ortadan kaldırdık" dedi.
KOALİSYON HÜKÜMETLERİ
3 partili koalisyon dönemlerinde devletin adeta tıkanma noktasına geldiğine vurgu yapan Elvan, bu nedenle istikrarın sürmesini çok önemsediklerini belirtti. İstikrarın ülkeye neler kazandırdığı noktasında da örnekler veren Elvan, geçmişte 20-30yıllık araçlar kullanılırken bugün Türkiye'deki araçların Avrupa'yı aratmayacak modernlikte olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha geçen gün havaalanındaki taksici kardeşlerimizle buluştuk. Oradaki durak başkanımız bana bütün taksileri değiştirip Mercedes yapacaklarını söyledi. Şimdi ÖTV indirimi geldi. Araç maliyetleri üçte bir oranında ucuzlayacak. Yeni araç alan ÖTV ödemeyecek ve araçları yenileme şansına kavuşacak. Bu süreç devam edecek. Ülkemiz gelişip büyüdükçe, vatandaşın refah seviyesi de büyüyecek."
VİRAJI HIZLI DÖNERSENİZ ARABA DEVRİLİR
Ülkede ekonomik istikrarın ve kaynakları verimli kullanmanın da son derece önemli olduğunun altını çizen Elvan, "Sizler 60-70 km ile dönmeniz gereken bir virajı 100-120 km ile dönerseniz ne olur? Araç devrilir. Yunanistan aracı devirdi. Türkiye'de ise istikrar var. Bu istikrarın devamı geleceğimiz açısından önemli. Devleti yönetebilmek önemli. En ince hesabı bile yapmak zorundasınız. Bu nedenle biz diğer muhalefet partileri gibi bol keseden vaatler vermiyoruz" diye konuştu.