p>Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın “Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin yıldönümü, 6 Mart, başlangıç olsun ve o gün işyerlerine bisikletle gidilsin” çağrısıyla Antalya’daki tüm bisiklet kullanıcıları ‘6 Mart Antalya Bisiklet Günü’nde evden işyerlerine, okullara bisikletleriyle gidecek. 
\ \ “Haydi Antalya Pedallıyoruz” sloganıyla hazırlıkları devam eden 6 Mart Antalya Bisiklet Günü fikri Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın Antalya Bisiklet Sevenler grubuyla her salı saat 20.00’de başladıkları ‘Muhabbet Turu’nun Kasım ayında son durak olarak belirledikleri Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de buluşması sırasında çıktı.
\ \
\ \ Uysal’ın çağrısıyla başladı
\ \ Başkan Uysal, buluşmada, çeşitli bisiklet topluluklarının, tüm olumsuzluklara rağmen, kentte ısrarla bisiklet kullanmasının ve kent yaşamının ayrılmaz parçası olarak değerlendirilmesinde önemli işleve sahip olduğunun altını çizdi. Atatürk’ün Antalya gelişinin yıldönümü olan 6 Mart’ı ‘başlangıç’ olarak işaret eden Başkan Uysal, “O gün işyerlerine bisikletle gidilsin” çağrısı yaptı.
\ \
\ \ Platform kuruldu
\ \ Başkan Uysal’ın Kasım ayında yaptığı bu çağrının ardından Muratpaşa Belediye Spor İşleri Müdürlüğü, Antalya’daki bisiklet topluluklarıyla iletişime geçti. Antalya’da faaliyet gösteren tüm bisiklet gruplarının temsilcileri biraraya geldi ve bisiklet platformunu oluşturdu. ‘6 Mart Antalya Bisiklet Günü’nün organizasyonu için kurulan Antalya Bisiklet Platformu, kısa sürede amaçlarını kentte aktif şekilde bisiklet kullananların haklarını savunmak, farkındalık yaratmak ve sorunlara yapıcı çözümler üretmek şeklinde genişletti.
\ \
\ \ Antalya bisiklet günü nedir?
\ \ Çalışmalar kapsamında Antalya Bisiklet Platformu üyeleri Başkan Uysal’ı da ziyaret etti. Başkan Uysal, “Motorlu araç odaklı ulaşım sistemlerinin insan sağlığı ve çevre açısından önemli tehdit haline gelirken alternatif ulaşım sistemi olarak bisiklet genel kabul gören bir ulaşım aracıdır. Bugün artık ‘sağlıklı kentler’ kavramı o kentteki bisikletlilerin varlığıyla doğru orantılı hale gelmiştir. Bisikletli sayısında artış, daha aktif ve sağlıklı bir toplum demektir. Daha temiz kentler, ulaşımda daha az karbon ayak izi demektir. Bisiklete düzenli binen bir kişi daha az hastalanıyor, kalp ve şeker hastalığı riski düşüyor. Aynı zamanda spor yaptığı için kişi kendisiyle ve çevresiyle daha barışık, ruhsal açıdan daha huzurlu hale geliyor. 6 Mart bizim için böyledir.”
\ \ Başkan Uysal, hazırları artık son aşamaya gelen Antalya Bisiklet Günü’nde Antalya’daki tüm bisiklet kullanıcıları işyerlerine, okullara pedallamaya davet ederken 6 Mart pazartesi günü evlerden işyerine pedallayacak. Muratpaşa Belediyesi çalışanları da kendi aralarında organize oldu. Belediye Başkanı Ümit Uysal’la birlikte bisiklet kullanan Muratpaşa çalışanları, saat 08.00’de Laura Kavşağı’nda buluşup pedallayarak belediyeye gelecek.

\ \