Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri, haftaya başlıyor. Kitap severler, milyonlarca kitaplarla buluşacaklar.

Bana göre Kitap Günleri, Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliklerin en önemlisidir.

Çocuklar, gençler milyonun üzerinde kitapla, yüzlerce yazarla buluşacak. Kitapları yazarlarına imzalatarak alacak, söyleşilere, etkinliklere katılacaklar. Belki de heveslenip geleceğin yazarları olacaklar kim bilir...

Korona virüs salgını nedeniyle kitap günleri geçen yıl yapılamamıştı. Bir yıl aradan sonra Konyalı okurlar tekrar kitaplar ile yazarlar ile buluşacaklar.

Bu yıl gerek kitap severler gerekse yazar ve yayınevleri Konya Kitap Günlerinin ertelenmemesini, düzenlenmesini heyecanla bekliyorlardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Üniversite şehri Konya’mızın en büyük kültür etkinliğini yapacağız, gençlerimizi kitaplarla ve yazarlarla buluşturacağız” dedi.

Evet, Konya’nın en büyük kültürel etkinliğidir Konya Kitap Günleri.

Bir önceki kitap fuarını tam 522.217 kişi ziyaret etmişti. 522.217 ziyaretçi bir rekordur. Umarım bu yıl rekor yeniden kırılır.

Konya Kitap Günlerine bu yıl en seçkin 250 yayınevi, 450 yazarıyla katılacak. 330 yazar, imza günü düzenleyecek, 120 yazar da söyleşi yapacak. Ayrıca etkinlikler ve atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Konferanslar, seminerler, tiyatro ve gösterilerle Konya’da 15-24 Ekim tarihleri arasında adeta bir kültür bayramı yaşanacak.

2019’da gerçekleştirilen son kitap günlerine ben de katılmış, kitaplarımı imzalamıştım. İmza günüm hafta içi olmasına rağmen kitap fuarında yoğun ziyaretçi trafiği vardı.

On gün boyunca kitap fuarını tam 522.217 kişi ziyaret etmiş, ziyaretçi rekoru kırılmıştı. Diğer şehirlerde katıldığım kitap fuarlarında bu kalabalığı görememiştim. Kalabalığı görünce son derece mutlu olmuştum.

Bu rakamlar gösteriyor ki Konya gerçekten kitap sever bir şehir.

Selçuklu Kongre Merkezinde 15-24 Ekim tarihleri arasında açılacak olan kitap fuarını ben de sabırsızlıkla bekliyorum.

Zira ben de 19 Ekim Salı günü 10.00-14.00 ile 20 Ekim Çarşamba günü 14.00-20.00 saatleri arasında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) standında kitaplarımı imzalayacağım.

Haydi Konya! Çocuklar, gençler, büyükler, hepiniz! Kitap günlerini ziyaret edin, kitap alın, yazarına imzalatın, söyleşileri dinleyin, etkinliklere katılın…

Konyalı kitap severleri Konya Kitap Günlerine bekliyorum.