Bir yıl aradan sonra yayınevleri ve yazarlar kitapseverler ile kitap fuarlarında bir araya gelmeye başladılar.

Anadolu’nun en büyük kitap fuarı olan Konya Kitap Günleri bugün başladı. Çocuklar, gençler, büyükler velhasıl bütün kitapseverler uzun süredir kitap fuarını bekliyorlardı. Nihayet Selçuklu Kongre Merkezinde kitapseverler, kitaplarla buluştu.

Güzel bir organizasyon tertipledikleri için Büyükşehir Belediyesini ve Başkan Uğur İbrahim Altay’ı, tebrik etmek gerekir.

Konya; sanayi ve ticaret şehridir, tarım şehridir, spor şehridir, ilim şehridir, üniversiteler şehridir, tevazu ve hoşgörü şehridir, hepsinden önemlisi kültür sanat şehridir. Konya, kadim medeniyetlerin merkezidir.

Kitap Günleri, Konya’nın kültürel geçmişi ve kültürel altyapısına yaraşır bir etkinlik olup yıldan yıla gelişip büyüdüğünü görmek, Konyalı bir şair yazar olarak bana kıvanç veriyor.

Kitap Fuarına bu yıl 250 yayınevi, 450 yazar iştirak ediyor, bir milyonun üzerinde kitap yer alıyor. Fuarda 10 gün süresince 500 civarında etkinlik yapılacak.

Son kitap günlerini beş yüz binin üzerinde kişi ziyaret etmişti. 2020 yılında pandemi nedeniyle tertiplenemeyen, kitap günlerine bu yıl rekor sayıda ziyaretçi bekleniyor.

Yüzlerce şair, yazar okurlarıyla buluşup söyleşi yapacaklar, seminer ve konferanslar verecekler. Konyalı kitapseverler, 450 yazarı on gün boyunca aynı yerde görme imkanına kavuşacak.

Konya Kitap Günlerine; Ömer Tuğrul İnançer’den, Mustafa Armağan’a, Hayati İnanç’tan Ahmet Şimşirgil’e, Yasin Aktay’dan Sinan Akyüz’e, İhsan Süreyya Sırma’dan H. Mehmet Doğan’a kadar daha pek çok yazar konuk olacak.

Yayınevleri ile birlikte Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve Selçukya Kültür Sanat Derneği de kendi stantlarında yazarlarını okurlarla buluşturacak.

Söyleşiler, imza günleri, konferans ve seminerler, tiyatro gösterileri, etkinlikler ile Konya, on gün boyunca adeta bir kültür şöleni, kültür bayramı yaşayacak.

Okuma kültürünün topluma kazandırılmasında en önemli araçlardan birisi kitap fuarlarıdır. Kitap fuarları, meraklı okurlar tarafından yeni yayınevlerinin, yeni yazarların, yeni kitapların keşfedildiği yerlerdir.

Aynı zamanda kültür kimliğiyle öne çıkan şehirlerin olmazsa olmazıdır. Kitap Günlerinde on gün boyunca oturumlar, bildiriler, imza ve söyleşiler, sergiler, atölyeler, tiyatro ve sinema gösterimleri gibi yüzlerce program gerçekleştirilecek.

Bendenizin de naçizane 19 ve 20 Ekim tarihlerinde hem Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) hem de Çimke Yayınevi stantlarında imza günleri olacak.

Konyalıları kitap günlerine bekliyoruz.