Alanyaspor 2019-2020 sezonuna Kayserispor galibiyeti ile başladı. Üstelik Süper Lig’de ilk kez sezona galibiyetle başladık. Üstelik deplasmanda Kayserispor’u yendik.

Bu muhteşem günü bize yaşattıkları için tüm emeği geçen isimlere öncelikle teşekkür ediyorum. Futbolcuları değerlendirmek için ise 1-2 hafta daha geçmesini beklemek gerekiyor. Özellikle yeni transferleri değerlendirmek için biraz daha beklememiz gerekiyor. Bu konu hakkında şu anlık denebilecek tek şey Kaleci Marafona keşke biraz daha genç olsaydı, çünkü muhteşem bir performans izledik.

Bu hafta değineceğim konu ilk haftadan Kayserispor Başkanının yaptığı garip açıklamalar. Başkan Erol Bedir maç sonu büyük ihtimal maçın harareti ve yenilginin verdiği üzüntü ile bir şeyler söyledi ama gerçekten insanın duyunca gülesi geliyor.

Başkan Erol Bedir,”Rakip takımın pozisyonu olmadan gol yedik” dedi ve yenilgiyi hakemlere bağladı. Sevgili başkanımıza şuradan kendi sahalarında oynadıkları maç ile ilgili birkaç istatistik vermek istiyorum:

Şut :                Kayserispor: 3 Alanyaspor: 11

İsabetli Şut:   Kayserispor: 1 Alanyaspor: 7

Köşe vuruşu: Kayserispor: 6 Alanyaspor: 9

Hücuma yönelik birkaç istatistiğe baktığımızda başkanımızı söylediği gibi tek bir pozisyonumuz olmadığını görüyoruz. Özellikle maçın bazı dönemlerinde uzaktan şutlar ve ortalarla rakibimize adeta sahalarını dar ettik. Yani bizim gördüğümüz bu iken sanki kimse maçı izlememiş gibi talihsiz bir açıklama duyduk.

Ayrıca yenilgiyi hakemlere atmak çok kolay bir yöntemdir. “Ligin henüz daha ilk haftası, iki gol attık ofsayt olduğu için sayılmadı, şanssızdık, daha iyi olacağız.” dese sanırım daha mantıklı bir açıklama olabilirdi. Erol Başkan, var odasının ofsayt pozisyonunu uzun süre incelemesini eleştirerek, “Acaba ofsaytı bulabilmek için mi çabaladılar?” dedi.

Bu gerçekten sahadaki tüm futbolculara hakaret gibi bir açıklama. Sayın Başkanım evet, ofsayt çizgisi anında çekiliyor ve ofsayt mı değil mi anında belli oluyor. Ancak ofsayt pozisyonu öncesi topa en son kimin dokunduğu konusunu çözmek biraz zaman alıyor ki o son pozisyon gerçekten çok zor çözülecek bir pozisyondu. Futbolcunun topa dokunup dokunmadığını çözmek için var odası incelemeler yaptı ve sonunda doğru karar verildi. Var’da bu kadar bekletilmesinin sebebi de buydu.

Son olarak Kayserili futbolcular biraz dikkatli olsa ofsayt olan pozisyonlarda 2 gol yerdik. Alanyaspor’da özellikle savunma zafiyetlerimizin devam edeceği bir yıl olmaz inşallah. İsim isim gerçekten iyi bir takımız ama takım olarak savunma yapmayı artık bu sene öğrenelim.