Hepimizi derinden sarsan ve hiç beklemediğimiz anda meydana gelen depreme arama kurtarma ekipleri ve İzmir Büyükșehir Belediyesi hızlı hareket ederek arama kurtarma süresince gerekli duyarlılığı göstererek, hassas çalıșmaları ile İzmir'de yașayan yurttașlar bașta olmak üzere bütün yurttașlarımızın gönüllerini kazadılar.

Deprem sonrası, arama kurtarma süresince ve Büyükșehir Belediye Bașkanı Tunç Soyer'in bașkanlığında İzmirli yurttașlar müthiș bir dayanıșma örneği gösterdiler.

Bu süreçte birçok Belediye İzmir'imize elindeki olanaklar ölçüsünde yardımda bulundu.

Arama kurtarma süresince ve arama kurtarma bitiminde, depremzedelere gerek yurttașlar, gerekse İzmir Büyükșehir Belediyesi barınma ihtiyacını karșılayıcı bütün olanaklarını seferber ettiler.

 İzmir Büyükșehir Belediyesi gönüllü yurttașlarında desteğiyle depremzedeler için çadırkent kurarak kimsenin açıkta kalmamasını sağladılar.

Bu yapılanların, önümüzdeki kıș mevsimi düșünüldüğünde depremzedeler için yeterli olmadığı bir gerçektir.

 Bu gerçeğini gören İzmir Büyükșehir Belediye Bașkanı Sayın Tunç Soyer, kirada olsa depremzedeleri kalıcı barınaklara yerleștirmek için hiç zaman kaybetmedi.

Depremzedelerin barınma ve gıda ihtiyaçları için yardım kampanyası bașlattı.

 Barınma ve gıda için ayrı ayrı hesaplar açan İzmir Büyükșehir Belediye Bașkanı Tunç Soyer yürekten alkıșı hak ediyor.

Eğer sizlerde ister barınma, ister gıda ve temizlik madde ihtiyaçları için depremzedelere yardım elini uzatmak isterseniz, așağıdaki linklerden ulașabilirsiniz.

Osman AVCI

6 Kasım 2020/İzmir

Halkın Bakkalı üzerinden depremzedeler için yapılan erzak ve hijyen malzemesi alımı da 18 milyon lirayı geçti. Eve de çıksa konteynere de geçse depremzedeleri yalnız bırakmayacağız. Daha çok desteğe ihtiyaç var. Durmayacağız, biz buyuz.

#BizVarız

www.halkinbakkali.com

 Depremde evi yıkılanları çadırdan kurtarmak için başlattığımız Bir Kira Bir Yuva kampanyasına destek 23 milyonu aştı. 2-10 bin lira arasında bağış yapacak sizleri, evleri ağır hasarlı vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Evi yıkılan kimse dışarıda kalmasın.

 birkirabiryuva.org