Avustralya'nın Graz kentinde meydana gelen olayda, bir adam tuvaleti kullanırken, cinsel organından bir piton yılanı tarafından ısırıldı. 65 yaşındaki adam, sabah saatlerinde tuvalete oturduktan cinsel organında bir 'acı' hissetti. Bundan sonra olanları anlamak için tuvaletten kalkan adam, klozetin içinde bir buçuk metrelik albino bir yılanın kendisine baktığını gördü. Yılanın, evinde 10 yılan daha ve bir de Gecko bulunduran, sürüngen meraklısı 24 yaşındaki komşusuna ait olduğu anlaşıldı.

NASIL KAÇTIĞI BİLİNMİYOR

Polis, yılanın tam olarak yaşadığı teraryumdan nasıl kaçtığının tam olarak bilinmediğini, ancak büyük ihtimalle kanalizasyon sisteminden geçerek tuvalete ulaştığını tahmin ettiklerini söyledi. Adı açıklanmayan adam 'hafif yaralanmalar’ nedeniyle tedavi edilmek üzere en yakın hastaneye kaldırıldı. Polis, olayın ardından yılanı çıkarmak sürüngen uzmanı Werner Stangl'ı çağırdı. Stangl, özellikle yılanı yaralamamaya özen göstererek, hayvanı tuvaletten çıkarmanın zor bir iş olduğunu belirtti.

Piton yılanları, zehirli değil, avını sıkarak öldürür. Ancak bu yılanların ısırması hem aşırı derecede acı verici olabilir hem de bu hastalık taşıyıcı olabilme ihtimali nedeniyle başka riskler oluşturabilir.