Türkiye'de kaydedilen 24 saatlik verilere göre; 649'u semptomatik olmak üzere toplam 7 bin 325 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 86 olarak kayıtlara geçti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 27 bin 738'e, vaka sayısı ise 2 milyon 609 bin 359'a yükseldi.

SALGINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Bir yandan da aşılama çalışmalarının hızla devam ettiği Türkiye'de salgınla ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınındaki yeni döneme ilişkin haftaya çarşamba günü önemli açıklamalarda bulunacağını belirtti. Koca, söz konusu açıklamasında maskelerin atılacağı tarihe ilişkin de bilgi vereceğini söyledi.

"VAKA SAYILARININ DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ"

Korona vaka sayılarının pik yaptığını ve önümüzdeki günlerde düşüşe geçmesinin beklendiğini belirten Bakan Koca, "Vaka sayısı geçen hafta sonu itibarıyla pikini yapmış oldu. Önümüzdeki hafta daha aşağı doğru düşeceğini tahmin ediyoruz. Hastaneye yatışlar yüzde 28-30 kadar azaldı. Yoğun bakıma yatış da yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde belirgin düşeceğini düşünüyoruz" dedi.