TAM KAPANMA OLACAK MI?

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; Bakan Koca’nın bugün ki Kabine Toplantısı'nda vereceği bilgiler ve güncel risk haritası ışığında iki haftadır uygulanan kısmi normalleşmenin seyri değerlendirilecek. Vaka sayısında istenilen düzeyde olmasa da bir gerileme söz konusu. 21 Nisan’da 62 bin dolayında vaka sayısı 40 bin dolayına geriledi. Bu veriler ışığında, bugün ki Kabine Toplantısı'nda; kısmi kapanma devam edecek mi? Ek tedbirler alınacak mı, yoksa tam kapanma mı olacak? Nihai kararı verilecek.

Söz konusu tam kapanma senaryolarının başında ise 30 Nisan Cuma günü saat 19.00'da kapanmanın başlayacağı ve 17 Mayıs Saat 05.00'e kadar devam etmesi yer alıyor. Söz konusu kapanmadaki kuralların ise kısmi kapanmada Cumartesi ve Pazar günleri geçerli olan kurallarla aynı olması bekleniyor.

ALANYA'DA VAKALAR ÜRKÜTÜYOR

Alanya'da korona virüs tablosundaki hızlı yükseliş, korkutucu boyutlara geldi.  Tüm kısıtlamalara rağmen 2 haftalık süreç içinde ilçenin HES risk haritasındaki görüntüsü kırmızı renkten değişmedi. Ayrıca Alanya'nın 1 haftalık vakası da bin 100 olarak tespit edildiği öğrenildi.