Amerika Birleşik Devletleri (ABD) geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Wayfair isimli internet sitesinin skandalıyla çalkalanıyor. İddiaya göre, mobilya alışveriş sitesi olan Wayfair'de fahiş fiyatlara satılan dolap, yastık gibi ürünler aslında çocukları sembolize ediyor. Satış sayfasında yer alan kripto kodlar, kayıp çocukların internette fotoğraflarına erişmeye yarıyor. Aynı ürünün başında isim yokken ucuza satıldığı, eğer isim varsa on binlerce dolara satıldığı ortaya çıktı. Bu olay üzerine herkesin internette araştırma yapmasıyla ortaya, benzer kayıp çocuk ve satışa sunulmuş olan ürünler çıktı.

MAĞAZA KABUL ETMEDİ

Mağaza olay sonrası ürünlerin yanlışlıkla bu fiyatlarda yazıldığını söylese de bu açıklama pek de inandırıcı gelmedi. Yapılan açıklamada, "Ürünlerin endüstriyel olduğu için makul rakamlar" denildi.

İDDİAYI GÜÇLENDİREN ARAMA SONUCU

Yapılan aramalarda fiyatı düşürülen ürünlere girip, isim bölümüne kaçırılan çocukların isim soyisimleri yazıldığında, sistemin otomatik olarak ürünleri tekrar on binlerce dolar fiyatla aramalarda çıktığı görüldü. Bu da sistem yazılımının çocuk satışı üzerine yazıldığı iddiasını güçlendirdi.