Yıkım sırasında güvenlik önlemi alan zabıta yıkılacak binalarının birinin çatısındaki Türk bayrağını görünce harekete geçti. Çatıya çıkan zabıta memuru bayrağı aldıktan sonra yıkım devam etti.

Antalya Bölge Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından yıkım kararı bulunan sit alanı içerisindeki ruhsatsız yapıların yıkımına Pazartesi günü başlandı. İş yerlerine ise tahliye için 3 gün ek süre verildi. Ek sürenin dolmasının ardından jandarma ve zabıta ekipleri eşliğinde sabah saatlerinde Side Mahallesi'nde bulunan Yasemin Sokak'a gelen Manavgat Belediyesine ait iş makineleri, boşaltılan kaçak iş yerlerinin yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım başladığı sırada bazı iş yeri sahiplerinin iş yerlerinde kalan son malzemelerini de aldıkları gözlendi. Yıkım işlemleri olaysız bir şekilde tamamlandı.

Yıkım esnasında bir kaçak yapının üzerinde gerilmiş ipe asılı bulunan Türk bayrağı ise zabıtanın gözünden kaçmadı. Yıkıma ara verilirken bir zabıta memuru çıkıp bayrağı bulunduğu yerden aldı. Yıkım, bayrağın alınmasının ardından devam etti.

Manavgat Belediyesi yetkilileri, Antalya Valiliğinin destekleriyle Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Manavgat Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlanan Antik Side Kentsel Tasarım Projesi'nin 2. etabının, yıkım yapılan bölgede hayata geçirileceği belirtti.