Türkiye’de ilk olan proje ile çeşitli ekipmanların tasnif ve paketleme işini özel öğrenciler üstlenecek. Özel öğrencilerin üretime katkısının yanında, kendilerine olan güveni de artacak.

Türkiye’nin en büyük özel eğitim okulu olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, Enelsa Endüstriyel Elektronik şirketi ile engelli öğrencilerin ekonomik değer üretebilmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla protokol yaptı. Protokolü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, Özel Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Tarık Bitlis ve Enelsa Endüstriyel Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bacanak imzaladı.

Türkiye’de ilk

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, Türkiye’nin en kapsamlı engelli rehabilitasyon merkezinde hayata bağlanan özel bireylerin üretime de katkı koymaları için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Bu proje özel bireylerin üretimde yer alması, hem meslek öğrenmeleri hem de özgüvenlerini kazanmaları açısından çok önemli. Rehabilitasyon merkezimizdeki iş atölyeleri bunun için uygun. Öğrencilerimiz burada zaten, sabun, hediyelik eşya gibi küçük üretimler yapıyordu. Engelli bireylerimiz özel sektör üretiminde de nasıl yer alabilir diye arayış içindeydik. Firmalarla görüşmeler yaptık. İş adamlarımızın da projemize destek vermesi ufkumuzu açtı. Bugün imzaladığımız iş birliği protokolüyle bunun ilk meyvesini alıyoruz. Türkiye’de ilk kez engelli öğrenciler sanayi üretiminde yer alacak. Enelsa’ya da sosyal sorumluluk çerçevesindeki işbirliği için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Yoğunluğumuz azalacak

Enelsa Endüstriyel Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bacanak, “Çalışmamız Türkiye’de bir ilk oldu. Şuan bizim kendi işyerimizde yapmış olduğumuz işin bir kısmını buraya kaydırmış olduk. Böylece hem buradaki arkadaşlara bir iş imkanı oldu, hem de iş yoğunluğumuz azaldı” dedi.

Örnek çalışma kaliteli sonuç

Genç Organize Sanayi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşenur Bacanak ise projenin ortaya çıkış hikâyesini şu sözlerle anlattı: “Ebru Hanım’ın davetiyle buraya ziyaret gerçekleştirdik. Atölyeleri gezdik. Yaz döneminde inanılmaz bir üretim yoğunluğumuz vardı. Özellikle hortum takımlarında. Sonrasında dedik ki hortum takımlarımızın paketleme ve etiketlenmesini neden için özel gereksinimle öğrenciler yapmasın. Birkaç deneme yaptık. Daha sonrasında bant oluşturuldu ve son aşamaya gelmiş durumdayız. Hortum takımlarımızı buraya gönderiyoruz. Öğrencilerimiz gayet kaliteli üzerinde etiketleyip ve özel poşeti ile paketliyor ve tekrar bize geliyor. Güzel bir işbirliği yakaladık, çok memnunuz.”