Çeyiz alırken alışveriş listesi yapmak hatta set olarak almak daha makuldür. Örneğin yemek takımı seti, tencere seti, çatal kaşık bıçak seti bünyesinde birçok malzemeyi barındırdığı için yeni kurulacak bir evde temel ihtiyaçları karşılar. Bunlara genellikle çeyiz setleri adı verilir. Bünyesinde birçok eşya seçeneği barındırır. En uygun fiyatlı ve kaliteli çeyiz setleri https://www.nehir.com.tr/  üzerinden yapılabilir. Müşteri memnuniyetine önem veren, kaliteli çeyiz setleri ve çatal bıçak takımı setleri, tencere setleri, yemek takımı setleri barındıran en güvenilir web sitesidir.

ÇEYİZ SETİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Yeni ev kuranlar, evlenenler kampanyalardan yararlanarak eşyalarını alabilir. Özellikle toplu ihtiyaç alışverişlerini tek yerden yapmaları daha kolay ve hızlı şekilde sürecin işlemesine katkı sağlar. Çiftler uygun fiyatlı ancak kaliteli bulduğu mağaza ya da online alışveriş sitelerini bularak ihtiyaçlarını alabilir. Liste çıkarılması, deneyimli kişilerden fikir alınması ve alınacak eşyanın dikkat edilmesi gereken özellikleri önceden araştırılmalıdır.

Örneğin çatal kaşık bıçak takımı alırken içerdiği krom ve nikel miktarları öğrenilmelidir. 18 ve 10 oranında olan çatal kaşık bıçak takımı genellikle ideal aralıklardadır ve en çok satılan gruplar içerisinde yer alır. Aynı zamanda takımların daha çok ürün olması günlük kullanımda ya da misafir ağırlarken kolay ve şık ürünlerin bulunmasına yardımcı olur.

Genellikle tercih edilen çeyiz set takımları 72 parçalardan oluşmaktadır. Malzemelerin çok olması istenilen ve kullanılacak ürünün bulunmasına yardımcı olur ve sürekli yıkama zorunluluğu olmaz. En sık alınan eşyalar arasında 72 parça çatal kaşık bıçak takımı  olarak bilinir. Aynı zamanda tencere, tava setleri, çaydanlık setleri ve bardak setleri oldukça sık satılır.