AMP NEDİR, NE İŞE YARAR? AVANTAJLARI NELER?

Türkçe karşılığı Hızlandırılmış Mobil Sayfalar olan AMP teknolojisi, İnternet kullanıcılarının Google üzerinden web sitelerine erişim hızını artırmayı amaçlar. AMP nedir, avantajları nelerdir gibi konuları merak ediyorsanız aradığınız cevaplara yazımızın içerisinde ulaşabilirsiniz. Web sitelerinin sayfalarının geç yüklenmesi ya da geç açılması İnternet kullanıcılarının siteden ayrılarak başka sitelere geçiş yapmalarına neden olur. Gelen ziyaretçilerin sitede uzun süre kalması web sitesinin trafiği için önemlidir. Çünkü trafiğin yüksek olması hem satış hacmi hem de Google robotlarının ziyaretleri için olumludur.

AMP teknolojisi sayesinde Google üzerinde dolaşan İnternet kullanıcıları milisaniyeler içinde istedikleri siteye ulaşabilirler. Bu hızlı ulaşım sadece sayfalarına AMP kodlaması yapan web siteleri için geçerlidir. AMP kodlamasının bir web sitesindeki bütün sayfalara yapılması mümkündür. Bunun yanı sıra sitede yer alan sayfaların tamamı yerine seçilen belirli sayfalara da AMP kodlaması yapılabilir. AMP kodlaması mobil kullanım için tasarlanır. Günümüzde mobil cihazların yoğun olarak kullanılması bu alanda yeni teknolojilerin geliştirilmesinde etkilidir.

AMP TEKNOLOJİSİNİN KULLANILDIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Herhangi bir web sitesine ya da sitenin bir sayfasına hızlı erişim sağlamak için AMP teknolojisinin kullanılıp kullanılmadığını anlamak son derece kolaydır. Çünkü AMP teknolojisinin kullanıldığını ifade eden çeşitli belirteçler kullanılır. Bu belirteçler bazen şimşek işareti bazen de AMP ibaresi olabilir. 

GOOGLE AMP’NİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Önbellek yükleme, sayfaların açılış süresini yavaşlatan bir işlemdir. Google AMP kodlaması yapılan bir web sitesinin önbelleği Google içerisinde yüklenmiş konumda bulunur. Bu nedenle sayfaların açılması gerektiğinde yeniden önbellek yüklemesine gerek duyulmaz. AMP teknolojisi ile ortadan kalkan önbellek yüklemesi sayesinde sayfaların açılış hızı yükselir ve saniyeler içinde erişim sağlanır. Bu hız İnternet kullanıcıları için olduğu kadar site sahibi için de caziptir. Çünkü hızlı erişim sağlanan sitelerde kullanıcıların dolaşım oranı ve sitede geçirilen süre yüksek olur. Bu durum site trafiğini önemli ölçüde etkiler. Erişimin hızlı, etkileşimin yüksek olması her zaman işletmelerin faydasınadır.

GOOGLE AMP NASIL KURULUR?

Google AMP, açık kaynak kodlu bir teknolojidir. Bu sayede herkes tarafından kullanılabilir. Sayfalara AMP kodlaması yapmak kolaydır. Fakat profesyonel destek alınarak da kullanılabilir. SEO çalışmalarını destekleyen bu teknolojiyi Mobitek Performance Marketing Group’tan SEO hizmeti alarak kullanabilirsiniz. WordPress altyapısına sahip olan web sitelerine AMP kurulumu yapmak için eklenti yüklemek yeterlidir. Eklenti kurulumu için;

Eklentiler> Yeni Ekle > Google AMP, adımlarını takip edebilirsiniz.

Google AMP, Pinterest, LinkedIn, Twitter ve Adobe Analytics tarafından da desteklenir.

AMP teknolojisine yönelik daha detaylı bilgi için https://mobitek.com/google-amp-nedir/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Web sitenizin arama motorlarında daha üst sıralarda çıkmasını istiyorsanız tek yapmanız gereken bu alanda etkin hizmetler veren firmanın uzman ekipleri ile görüşebilirsiniz.