Birçok tamirci ve hayvansever kış aylarında vatandaşlara araçlarını çalıştırmadan öncede kaputu açıp bakmalarını, en azından kaputa vurmalarını önerdi. Uzmanlar vatandaşların konu hakkında dikkatli olması gerektiğini belirterek  “Kış aylarında dışarıda, sokakta olan hayvanlar barınacak sıcak bir yer ararlar. Araçların defransiyelleri ısındığından sıcak olur, araçların radyatörleri, motorları sıcak olur ve hayvanlar gece gelip buraya girer. Sabahleyin araç sahibi binerken kaçmazlarsa marşa basması halinde pervanenin içinde telef olurlar. Aynı zamanda araca da zarar ve hasar verirler.” dedi.

ARABANIZDA KEDİ OLABİLİR

Kış aylarında arabalara giren kediler marşa basıldığında kayış arasında can verebilir.  Araçların lastiklerini, yağı, suyu kontrol edip ondan sonra marşa basıp ısındıktan sonra hareket edilmesi minik canların kurtarılması açısından oldukça önemli. Kaportaya vurma yada çamurlukları tıklatma yöntemleri oldukça doğru ve hayat kurtarıcı önlemler olarak göze çarpıyor.

Kışın çok soğuk olduğu ve arabaların motoru ise sıcak olduğu için kedilerin ısınmak için kaportaya girdiğini anlatan bir oto tamircisi, “Ancak sabah insanlar marşa bastığında canlarından oluyorlar. Kediler arabaya girdiğinde arabaların kayışlarını ve elektrik tesisatlarını kemiriyorlar. Bazen arabaya marşa bastığınızda çalışmıyor ve arıza veriyor. Araç çalıştırılmadan önce kornaya basılabilir.” diye konuştu.