Afetin ilk dakikalarından itibaren AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu başkanlığında bir kriz masası kurulurken, kriz eylem planı devreye alındı. Çevre il ve ilçelerden gelen destek personel ile birlikte toplam 220 saha görevlisi arızaların çözülmesi için sahada büyük mücadele verdi. 16 Kasım günü itibarıyla da bölgede enerjisiz hiçbir abone kalmadı.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), 13 Kasım günü Antalya’nın batısında yaşanan hortum felaketine karşı bölgenin enerjisini sağlamak için tüm personeli ile sahadaydı. Sert fırtına ve peşinden gelen hortum nedeniyle yaşanan arıza ve kesintilere karşı yoğun mücadele verildi.

Afetin hemen ilk dakikalarından itibaren alarma geçen AEDAŞ, Genel Müdür Bahadır Müdüroğlu başkanlığında bir kriz masası oluşturdu. Genel Müdür Bahadır Müdüroğlu ile Şebeke Operasyonları Direktörü Salim Mantarcı, Antalya Batı Bölge Müdürü Ömer Tokman, Demre İşletme Yöneticisi Hasan Şener, Finike İşletme Yöneticisi Şafak Koçbıyık ve Kaş İşletme Yöneticisi Erkan Fırtına afet süresince düzenli olarak bilgi, malzeme, ekip, araç koordinasyonunu sağladı.

Afet sürerken bölgeye 5 tır malzeme gönderildi

14 Kasım 2017 tarihinde afet daha devam ederken hasar tespit çalışmalarına başlandı. Sabahın ilk ışıklarında hasar çalışmalarında kullanılmak üzere 5 TIR, 2 kamyon ve 2 transit araç dolusu malzeme bölgeye sevk edildi. Ardından da takviye ekiplerin desteğiyle koordineli olarak malzemeler bölgeye ulaştı. Hasar onarım çalışmalarında Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş’nin batı bölgesinde görev yapan 166 personele destek vermek üzere çevre il ve ilçelerinden 54 personel bölgeye geldi. 5 vinç, 6 kepçe, 22 platformlu araç, 10 adet 4x4 pick-up’da aralıksız olarak bölgede hizmet verdi.

15 mahallede 58 orta gerilim ve 214 alçak gerilim hattı zarar gördü

Tespitlere göre afetten etkilenen 15 Mahallede 58 Orta Gerilim ve 214 Alçak Gerilim Hattı hasar gördü. Afetin ilk anlarında Demre, Kaş, Finike ve Kumluca’da 245 trafo bölgesinde hasar oluşurken, ilk 24 saatte 233 adedine enerji verildi. Sonraki 24 saatte ise kalan 12 trafonun enerjisi verilirken 16 Kasım 2017 itibarı ile çağrı merkezine ulaşan tüm arıza ihbarları giderilerek normal çalışma koşullarına geçildi. AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, iki gün boyunca tüm izinlerin iptal edildiğini ve ekiplerinin yoğun bir özveri ile çalıştıklarını dile getirerek, “Bölgede görevli dağıtım şirketi olarak vatandaşlarımızı elektriksiz bırakmamak için büyük gayret gösterdik. Ekiplerimiz sert doğa koşullarına karşı yoğun mücadele verdi. Hepsine tek tek teşekkür ederken, afetten zarar gören vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.