Bu konuda bir paylaşım yapan Çetin şunları söyledi:

“Bu yangının bastırılmasındaki en büyük etkenler orman işletme müdürlüğünün ve Gazipaşa belediyemizin temkinli ve tecrübeli oluşu ve özverili çalışması, hava şartlarının bizim lehimize ilerlemesi, halkın özverisi, arazi yapısı, farklı belediyelerden gelen itfaiye ekiplerinin özverili çalışması Gazipaşa’nın kül olmasını engelledi. Lakin olumsuz durumlar da oldu. Öncelikle bilgi kirliliği hat safhada idi. Yol tutmalarında silahlarla şov yapar gibi olmak da hoş olmadı. Bunun yerine silah olacaksa bile göstermeden ürkütmeden güzel bir üslup ile alkol almadan bu işlerin yürümesi gerekirdi. Yangına müdahalenin ilk etapta nasıl olacağını araştırmak da hayat kurtarır.

Bundan sonraki süreçte olası bir durumda yapılması gerekenler;

-Önce siyasi ayrım gözetmeden bir koordine birimi kurmak gerekiyor. Kim nerde nöbet tutacak listeleyip tüm bilgilerin toplandığı sivil koordine merkezi.

- Nöbet tutan ekibin tüm bilgileri bu merkezde olacak. Diksiyonu ile duruşu ile halka güven verip kolluk kuvvetleri ile koordineli çalışılması sağlanacak.

- Aynı şekilde nöbet tutan arkadaşların 3/2lik kısmı olası bi kıvılcım anında tırmıklarla acil müdahale edip yangının yayılmasını engellemesi gerekiyor. Kızılçam ormanlarında altında biriken pürleri 50-60cm açmak yangının ilerlemesini önlediği gibi çok büyümediyse durdurur.

- Kumanya ve içecekler aynı koordine merkezinin plan ve projeleriyle her noktaya planlı bir şekilde homojen gönderilmeli.

Herşeye rağmen orman söndürmede çalışan orman işletme şefliği çalışanlarına belediye çalışanlarımıza ve diğer belediyelerden gelen çalışanlarımıza adını Atatürk’ümüzden alan Gazipaşa’mızın çok değerli halkına şükranlarımı sunarım. Hepinizden Allah razı olsun