HABER – Hasan KAYA

Gazipaşa’da meydana gelen yangınların ardından ilçenin Karalar, Kızılgüney, İncegiz, Aydıncık, Küçüklü, Çakmak, Doğanca, Macar, Çobanlar ve Güney gibi mahallelerinde yangın nöbeti tutan vatandaşlar ellerinde silahla yol kesip gelen araçları durdurup kimlik sormaya başladı. Yangın nöbetinin ilk gecesini gayet sakin geçiren vatandaşların bazıları daha sonra bu işi adeta şova dönüştürdü ve ellerinde silahlarla fotoğraflar çektirip sosyal medyada paylaşmaya başladılar. Bu görüntülerin gazetelerde yayınlanması Gazipaşa Jandarma komutanlığı harekete geçirdi.

Edinilen bilgilere göre dün ilk olarak mahalle muhtarlarını arayan Gazipaşa jandarma komutanı Teğmen Ökkeş Yılmaz, hiç bir vatandaşın yol kesme ve kimlik sorma gibi bir yetkisi olmadığını, yol kesip kimlik sorma yetkisinin sadece kolluk kuvvetlerine ait olduğunu belirterek bu konuda tüm muhtarları uyardığı bilgisi geldi.

TEĞMEN YILMAZ MAHALLERİ ZİYARET ETTİ

Gazipaşa Jandarma komutanı Teğmen Ökkeş Yılmaz, dün Akşam Karalar, Kızılgüney, İncegiz, Küçüklü Macar gibi bazı mahallelere giderek yangın nöbeti tutan vatandaşları ziyaret etti. Burada vatandaşlarla sohbet eden Yılmaz, “Siz burada oturabilirsiniz çay içebilirsiniz, yabancı ve şüpheli araçları bize bildirebilirsiniz ama kesinlikle eli silahlı araç durdurup kimlik soramazsınız. Eğer bunu yaparsanız suç işlemiş olursunuz. Bizde sizlere yasal olarak işlem yapmak zorunda kalırız” diyerek vatandaşları uyardı.

Tek amaçlarının mahallelerini korumak olduğunu belirten vatandaşlar ise mahalleleri ziyaret eden Gazipaşa Karakol Komutanı Teğmen Ökkeş Yılmaz'a teşekkür etiler.