DÜN Gazipaşa Gazetesi’nde bazı vatandaşlar, Gazipaşa Hepimizin Platformu Sözcüsü Güldane Şahin ve kız kardeşi Yeter Arıcan’a tepki gösterdi şeklinde yayınlanan haberimiz ses getirdi. Haberimizin ardından Orman arazisi işgal eden Yeter Arıcan herhangi bir açıklama yapmazken, Yeşilöz Mahallesi’nde villası olan Güldane Şahin’in eşi Menderes Şahin’den açıklama geldi. Söz konusu haberde insanlar tarafından evinin kaçak ve ruhsatsızmış gibi algılandığı belirten Menderes Şahin, “Benim evim ruhsatlıdır. Bizim kanunlara aykırı hiç bir işimiz olmaz” dedi. Menderes Şahin evinin ruhsatını da gazetemize gönderdi. Yeter Arıcan'ın ise evinin bulunduğu alan dahil tamamen orman olduğu öğrenildi.

İŞTE DÜN GAZİPAŞA GAZETESİ’NİN GÜNDEME GETİRDİĞİ O HABER:

GAZİPAŞA'DA ‘Gazipaşa Hepimizin Platformu’ adı altında bir sosyal medya grubu oluşturarak Kahyalar, Pazarcı ve Koru mahallelerinde Gazipaşa Belediyesi’nin yapmış olduğu imar planı uygulamalarına karşı çıkarak, ilçeye yapılması planlanan turizm yatırımlarına engel olan sözde çevreci Güldane Şahin ve kardeşi Yeter Arıcan'a vatandaşlardan tepki geldi.

DENİZE SIFIR VİLLASI VAR

Bu konuda tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Güldane Şahin sosyal medyada ‘Gazipaşa Hepimizin Platformu’ adı altında bir grup oluşturarak yıllardır Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılan imar planı uygulamalarına karşı çıkıp turizm yatırımlarına engel olmaya çalışıyor” diye tepki gösterdiler.

Kendisini doğasever ilan eden sözde çevreci Güldane Şahin'in Yeşilöz Mahallesi’nde eski Gazipaşa-Alanya yolu üzerinde denize sıfır villası olduğu öğrenildi. Güldane Şahin'in kardeşi olan eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadın Milli Takımlar Sorumlusu Yeter Arıcan'ın ise Küçüklü Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi Karadağ mevkiinde onlarca dönüm orman ve hazine arazisi işgal ettiğini iddia eden vatandaşlar, Gazipaşa Milli Emlak Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Yeter Arıcan hakkında işlem başlatıldığını söylediler. Yapılan şikâyetler sonrası Cumhuriyet Savcılığı’nın incelemesinin ardından Yeter Arıcan hakkında dava açıldığı ve olayın mahkeme taşındığını ifade eden vatandaşlar, “Şimdi kendisini sözde çevreci ilan eden Güldane Şahin'e sormak istiyoruz. Siz yıllardır kendinizi doğasever olan edip ilçeye yapılacak olan tüm turizm yatırımlarına engel oldunuz. Gazipaşa'da doğaseveriz diye sahil kenarlarına çivi çaktırmadınız ama kendinizin Yeşilöz Mahallesi’nde denize sıfır eviniz olduğu söyleniyor. Madem siz gerçek doğaseversiniz de neden o zaman hazine ve orman arazisi işgal eden kardeşiniz Yeter Arıcan'a engel olup karşı çıkmadınız. Sizin doğa ve çevre severliğiniz sadece turizm yatırımlarına karşı çıkmak mıdır?” diye tepki göstererek Güldane Şahin'e ile orman ve hazine arazisi işgal etiği iddia edilen kardeşi Yeter Arıcan'a tepki gösterdiler.

Eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadın Milli Takımlar Sorumlusu Yeter Arıcan, Gazipaşa’da işgal ettiği orman ve hazine arazilerini kurtarmak için 2019 yılında bağımsız belediye başkan adayı olmuştu. Yeter Arıcan'ın arazi işgal ettiğini duyan vatandaşlar tepki olarak mitinge katılmamıştı. Yeter Arıcan’ın yaptığı mitinge sadece 100 kişi katılmıştı.