GAZİPAŞA’NIN Pazarcı Mahallesi’nde yıllardır beklenen caminin yapımı kısa süre sonra başlayacak. Gazipaşa’nın en kalabalık mahallesi olmasına rağmen camisi bulunmayan Pazarcı Mahallesi’ne, cami yapımı için önemli bir adım atıldı. Uğur Mumcu Caddesi ile Mustafa Yücesoy Caddesi arasında bulunan 1928 ada, 1 parsel tamamlanan 18 uygulaması ile cami alanı olarak tescillendi. Hayırseverlerin desteğiyle mahalleye 500 kişilik cami yapılacak. Cami yapımı için 5 milyon TL bağışta bulunan Fatma-Abdullah Kızılateş çiftinin ismi camiye verilecek.

CAMİNİN TEMELİ ATILDI

Pazarcı Mahallesi’nde yapılması planlanan modern caminin temeli atıldı. Caminin temeli atma törenine Gazipaşa İlçe Kaymakamı Orhan Altun'un da katıldığı program ile atıldı. Yaklaşık 8 bin nüfusa sahip Pazarcı Mahallesi’nde cami olmadığı için mahalle sakinleri ve tüm kurumların yoğun çabası sonucu yaklaşık 2 yıl önce cami yeri belirlenmiş ve çalışmalara başlanmıştı. Yapılan çalışmalar sonucu cami inşaatı için alt yapı çalışmaları tamamlanırken caminin temeli dün sabah düzenlenen programla atıldı. Programa İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt, İlçe Müftüsü Fahri Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Pazarcı Mahalle Muhtarı Mehmet Tuncel, hayırsever Abdullah Kızılateş, Fatma Kızılateş ve aile fertleri katıldılar.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

İlçe Müftüsü Fahri Başar yaptığı konuşmada mabedsiz şehrin olmayacağını, Müslümanların bulunduğu bölgede mutlaka cami olması gerektiğini söyledi. İlçe Müftüsü Başar, “Cami toplumda cemaat şuurunun geliştiği, ellerimizin dua için topluca semaya kaldırıldığı kutsal bir mekandır. Bu konuda ilk olarak camimize büyük bir destek sağlama sözü veren Abdullah Kızılateş ve ailesini tebrik ediyorum. Caminin isminin de Fatma-Abdullah Kızılateş Cami olarak kalmasını uygun gördük. Cami inşaat sürecinin başlaması ile kalan kısmının da hayırseverlerimizin desteği ile kısa sürede tamamlanacağından asla şüphem yoktur. Hayır sahiplerinin yapacağı hayırların Allah katında en güzel bir şekilde kabul edileceğine inanıyorum” dedi. Müftü Başar ayrıca, programa katılan İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, hayırsever Abdullah Kızılateş, Fatma Kızılateş ve ailesine ayrıca programa katılan herkese teşekkür etti. Caminin inşaat çalışması İlçe Merkez Cami İmam Hatibi Halil Kılıç’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ve arkasından İlçe Müftüsü Fahri Başar tarafından yapılan dua ile başladı.

CAMİ 5 BİN KİŞİLİK OLACAK

Gazipaşa’nın en kalabalık mahallesi olan Pazarcı’nın cami hasreti sona eriyor. 8 binden fazla kişinin yaşadığı Pazarcı Mahallesi’ne yapılacak 500 kişilik modern caminin projesi hazırlandı. Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi ile Mustafa Yücesoy Caddesi arasında bulunan 1928 ada, 1 parsel alan üzerine yapılacak olan caminin temeli dün atıldı. Selçuklu mimarisiyle yapılacak caminin ana binasında iki minare bulunacak. Son cemaat yeri ve mahveri bulunan camide aynı anda 500 kişi ibadet edebilecek. Cami avlunun içinde şadırvan, lavabolar, çocuk bakım odası ve engelli vatandaşlar engelli rampaları yer alacak.