İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan mesajında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki Mevlid-i Nebi Haftasının temasını "Peygamber ve Çocuk" olarak belirlediğini belirterek, "Bugün biz Müslümanlara düşen görev, Hz. Peygamber'i tanımak, anlamak ve hayatı onunla anlamlandırmaktır. Müslümanlar olarak hayatlarımızı O'nun hayat modeline gücümüz yettiğince benzetmeye çalışmalıyız. Bu da onun yaşadığı insani ve İslami hayatı tanımayı gerektirir. Onun hayatını, sözleri yani hadisi şerifleri aracılığı ile öğrenebiliriz. Hayatının her alanında bizlere örnek olan Peygamberimiz İslam ailesinin modelini oluşturma, genç nesilleri anlama ve onları geleceğe hazırlama konusunda en güzel rehberimizdir. Yüce rabbimizin en güzel nimetlerinden olan aile, insanoğluna huzur ve sükûnet veren, çocuklar ve temiz rızıklarla güzelleşen kutsal bir birlikteliktir. Çocuklarımız, Rabbimizin yeryüzündeki ayetlerinden biri olup onun emri ile sevgi, saygı, şefkat ve muhabbetle yetiştirmemiz gereken birer emanetidir. Bu emaneti olumsuzluklara, tehlikelere karşı korumak bizlerin birinci görevidir. Çocuklarımız, toplumuzun en küçük fakat en önemli yapı taşı, hayatın bütün aşamalarına etki edecek geleceğe dair başlangıç noktamızdır. Mevlid-i Nebi Haftası, Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan bir haftadır.

Gazipaşa İlçe kurulunu dün Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik Gazipaşa Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye MARTI’nın sunumu ile “Peygamberimizin Örnekliğinde Çocukluk Dönemi Ahlak Eğitimi” konulu online konferans gerçekleştirerek Mevlid-i Nebi Haftasını İlçemiz bazında başlatmış oldu.

Bu çerçevede öncelikli olarak İlçemiz camileri başta olmak üzere bazı camilerimizi ziyaret ederek haftanın anlam ve önemine binaen sohbet ve vaaz programları icra edeceklerini beliryen Müftü Erdoğan Müftülüğümüze ait sosyal medya hesaplarımızdan da haftanın anlam ve önemine dair çeşitli programlar gerçekleştireceğiz.

Bütün camilerimizde görevliler Kandili programlarımızı icra edeceklerdir. Gençlerin katılımıyla idrak edeceğimiz Mevlit Kandili Programımız Merkez Camii’nde olacaktır. Hafta vesilesiyle Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ve öğrencileri tarafından hatimler okunacaktır. Antalya Yetimine Sahip Çıkıyor Projesi kapsamında görevlilerimiz yetim ailelerini ziyaret edip hediyeler verecektir.” dedi.

Müftü Erdoğan: “Bu münasebetle, insanlığı vahyin ışığında karanlıklardan aydınlığa çıkaran kutlu Nebî'in (s.a.v) doğum yıl dönümünü içinde barındıran Mevlid-i Nebi Haftası ve Mevlid kandilinin başta siz kıymetli Gazipaşalı hemşerilerim olmak üzere ülkemize ve bütün İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyor, Cenab-ı Hak'tan çocuklarımızı bizlere göz aydınlığı kılmasını niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.