HABER - Hasan KAYA

Bu konuda basın açıklaması yapan MHP İlçe Başkanı Terzi şunları söyledi:

“Belediye başkanımız Sn. Mehmet Ali Yılmaz Bey geçtiğimiz günlerde “Modern ve aydınlık bir Gazipaşa” hedefleriyle çıkmış olduğu ve iki yıllık görev süresince yapmış olduğu faaliyetleri toparladığı bir kitapçık yayımladı. Hesap verebilirlik ve şeffaflık prensipleri gereğince, yapmış olduğu bu geri dönüt nedeniyle kendisini kutluyor; çiçek dikme, büfe açma, park yapma, nohut dikme, açık hava konserleri yapma, ağaç dikme, zaten öncesinde var olan alanların açılışını yapma, boya-badana yapma gibi büyük projelere!!! imza atmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Sn. Yılmaz, ya belediyeciliğin ne olduğunu bilmiyor ya da hâlâ belediye başkanı olduğunun farkında değil! Bir belediyenin var olmasının temel nedeni, yukarıda bahsini ettiğimiz konuların çözüme kavuşturulması ve halkın daha huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamaktır. Yani rutinde yapılması gereken faaliyetleri 2 yıllık proje kitapçığında insanların önüne koyarak, “Çağdaş, üreten ve gelişen Gazipaşa” başlığı altında sunumunu yapmak, vizyon noktasında bazı sıkıntıların olduğunu düşündürmektedir. Eğer üretken belediyecilikten bahsediyorsak, MHP’nin üretken belediyecilik anlayışını en iyi yansıtan ve hemen yanı başımızda bulunan Alanya Belediyesi’nin faaliyetlerine göz atmakta fayda var diye düşünüyorum. Çiçek üretmekten ziyade elektrik (Ges) üreten; toprak yolların asfalt çalışmaları yerine Teleferik projelerinden bahseden bir anlayışa, üretken belediyecilik anlayışı denilirken; aynı ifadeyi ilçemiz için kullanmak, Alanya Belediyesine haksızlık olur diye düşünüyorum.

“SAYIN BAŞKAN İNSANLARIN AKLI İLE DALGA GEÇMEYELİM”

Sıcak asfalt için “lüks” ifadesini kullanan Sn. Başkan’ın kitapçıkta yer alan hizmetleri büyük projeler olarak göstermesi de böyle düşününce, gayet normal. Lütfen! Sayın Başkan, insanların aklıyla dalga geçmeyelim!

Kitapçıkta, dikkate değer tek olarak gördüğümüz tek nokta “İlk defa bir turizm bölgesinin 18. Madde imar uygulaması tamamlandı”, olarak ifade edilen maddedir. Turizm demişken; turizmin gelişimine oldukça açık bir konumda olmamıza rağmen, hala yerimizde sayıyor olmamız, akıl alır gibi değil! Turizm modeli konusunda Sn. Yılmaz ile aynı fikirde olmasak da Gazipaşa’ya turizmin gelmesi konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Sadece otel sahibinin değil; bütün Gazipaşa halkının yararlanabileceği bir turizm anlayışının hâkim olabilmesi için öncelikli olarak turizm alanlarımızın fiziki olarak şartlarının düzenlenmesi gerekmektedir.

“YOL YOK TUVALET YOK TEMİZLİK YOK”

Gazipaşa Belediyesi bu konuda kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdi mi? İlgili kurum ve kuruluşlarla irtibat sağlandı mı? İlçemizde bulunan birbirinden kıymetli turizm alanları, “Delik Deniz, Yalan Dünya Mağarası, Gazipaşa Kalesi, Bıçkıcı Manastırı, Adanda Kalesi, Doğanca Kalesi, Ilıca Kaplıcası, Bıçkıcı Köprüsü…” bu haliyle, hangi turist kafilesinin ihtiyaçlarına cevap verecek? Yol yok, tuvalet yok, temizlik yok, gezilecek yerler çalı çırpı içerisinde, insanların rahatça gezebileceği bir ortam yok, yok, yok… Ama otel yapacağız ve turizm gelecek öyle mi?

“GELEN TURİSTLERE ŞEHİR MERKEZİNDE BALIK MI TUTTURACAĞIZ?”

Büyük projelerimizden bir diğeri de ilçe merkezinde sel sularının ıslah edilmesi ile alakalı! 3000 metre yağmur suyu drenaj hattı yapmışız; ama iki yıldır hala taşkınlara ve sel baskınlarına engel olamıyoruz. Demek ki 3000m değil; 6000m’dir”