HABER – Hasan KAYA

Olay dün öğle saatlerinde Gazipaşa Belediye binası önünde gerçekleşti. Belediye önünde bir vatandaşın maske takmadığı konusunda şikayet alan polis memuru hemen belediye binası önüne gitti ve burada maske takmayan şahsa korona nedeniyle kendisinin ve başkalarının sağlığını tehlikeye atabileceği için maske takmasını istedi.

Polisin bu uyarısına aldırmayan şahıs, “Maske takmıyorum, çağırın herkesi bana ceza yazsınlar” diyerek maske takmamakta ısrar etti. Bunun üzerine olayı yerine ekipler çağırıldı. Polislerin maske takması için uyardığı şahıs tüm uyarılara rağmen maske takmayınca gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

“NİYE ÇEKİM YAPIYORSUN?”

Maske takmayan şahsın abisi olduğunu söyleyen bir kişi ise olayı görüntüleyen muhabirimiz Hasan Kaya'nın yanına gelerek, “Sen niye çekim yapıyorsun. Seni şikayet edeceğim” diyerek fiziki saldırıda bulunup çekim yapılmasını engellemeye çalıştı. Suç işlediğinin farkına varan şahıs diğer polisleri görünce hemen olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Maske takmayan ve Emniyet müdürlüğüne götürülen şahsa ise Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası uygulandığı öğrenildi.