HABER -  Hasan KAYA

Geçtiğimiz hafta sonu Manisa Yunus Emre Belediyesi tarafından Yunt Dağı Ortaköy er meydanında yapılan güreşlere; Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere çok sayıda siyasi ve bürokrat katıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin önünde kıran kırana mücadeleler oldu. Güreşlerde başpehlivan İsmail BALABAN başta olmak üzere yirmiden fazla sporcu er meydanında Gazipaşa adına kol bağladı. Çeşitli boylarda dört pehlivan kürsü yaparak alanda bol bol Gazipaşa’nın ismini okuttu. Pehlivanların sponsorluğunu Gazipaşa Güreşleri Ağası Mustafa AKÇOCUK üstlendi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Mustafa AKÇOCUK, kendilerini bu greşlere davet eden Manisa  Yunusemre Belediye Başkanı’na, kendilerini en iyi şekilde ağırlayıp uğurlayan Manisalılara ve alanda Gazipaşa adını en iyi şekilde duyuran pehlivanlara teşekkür etti. Ayrıca önümüzdeki sene bahar aylarında pandeminin de etkisini azaltmasıyla birlikte Gazipaşa Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık güreşlerini büyük bir organizasyonla devam ettireceklerini belirterek;

Gazipaşa’mızda bu tür sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı bir alan oluşturulması için çalışacaklarını, bu konuda yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.