GAZİPAŞA’NIN kanayan yaralarından biri olan Gazipark AVM’nin durumu belirsizliğini koruyor. Vatandaşlar, Gazipark AVM ile ilgili tüm gelişmeleri Gazipaşa Gazetesi’nden yakından takip ediyor. Deneyimli Gazeteci Hasan Kaya’nın 15 Kasım Salı günü yaptığı ‘AVM’NİN KADERİNİ BELİRLEYECEK SEÇİM’ manşeti yine ilçe gündemine oturdu. Gazipark AVM’nin müteahhidi Uysal İnşaat sahibi Mustafa Uysal, haberde yer alan sorulara içtenlikle cevap verirken, GAZİSAN Başkanı Hüseyin Efe ise sorulara cevap vermekten kaçınıyor. GAZİSAN Başkanı Hüseyin Efe ve yönetiminin, görev süresinin Kasım ayı başında dolmasına rağmen seçim yapmaktan kaçması da dikkat çekiyor. Hem GAZİSAN üyeleri hem de vatandaşlar adına merak edilen tüm soruları Hüseyin Efe’ye bir kez daha soruyor ve cevap bekliyoruz.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

İşte GAZİSAN Başkanı Hüseyin Efe’nin yanıtlaması ve kamuoyunu aydınlatması gereken 8 soru:

1- AVM ruhsatı almak ve müteahhite vermek için ne kadar para topladınız. Müteahhitten toplanan ruhsat parasını geri alıp şirket üyelerine vermek şartıyla üyelerden 2 bin 700 TL kayıtsız küreksiz olmak üzere toplam 496 bin 800 TL para topladınız mı?

2- Para topladıysanız, toplanan bu parayı müteahhitten alıp şirket üyelerine eksiksiz bir şekilde geri verdiniz mi? Vermediyseniz bu para nerede?

3- Şirket üyelerinden AVM ruhsatı almak için toplanan parayla AVM ruhsatı değil de iş merkezi ruhsatı mı aldınız. 2 ruhsat arasındaki fark olan o zamanın parası 36 bin 800 lirayı buharlaştırdığınız ve üyelere eksik para vererek her üyeden 200 TL kestiniz mi? AVM ve iş merkezi ruhsatı arasındaki para farkını sizin yediğiniz ve daha sonrada müteahhite ruhsatı AVM’ye değiştirmedi dediğiniz doğru mu? 

4- Bu inşaat ruhsatını alırken üyelerin hakkı olan toplam 17 bin 220 metrekare tapuyu neden 16 bin 220 metrekare olarak aldınız? Bu içeride saklı kalan yaklaşık 1.000 metrekare tapuyu hangi amaçla sakladınız?

5- Müteahhit iş merkezi ruhsatını AVM ruhsatına çevirmedi diyorsunuz. Sizin inşaat sözleşmesinde müteahhit iş merkezi ruhsatını AVM ruhsatına çevirecek ibaresini gösterebilir misiniz?

6- İskânı alınan binanın iskân ruhsatına imza atmadığınız için bina açılamadı, burada devletin görev ve yetki verdiği yapı denetim firması ve Gazipaşa Belediyesi,  ASAT, İtfaiye, Türk Telekom gibi yetkili kurumların hangisinin olumsuz raporları varda bu arızayı çıkardınız?

7- İskana imza atmamanız neticesinde müteahhidin ve dükkan satılan üçüncü kişilerin ve GAZİSAN A.Ş’nin milyonlarca lira zarara uğradığı ve muhataplar bu zarardan dolayı milyonlarca lira tazminat davaları açtığı, eğer mahkeme GAZİSAN’ı bu tazminatı ödemesine hükmeder ise bunun altından kalkılamaz. Paraları sen mi ödersin, yoksa hiç suçu günahı olmayan şirket üyeleri mi öder?

8- Kasım ayının 2’sinde görev süreniz doldu. Yeni seçimden neden kaçıyorsunuz. Seçim yapacak mısınız, yapacaksanız ne zaman yapacaksınız?