Antalya ASAT Gazipaşa Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz haftalarda Gazipaşa'nın Göçük Mahallesi’nin Sazak mevkiinde vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılamak için başlatmış olduğu sondaj kuyusu açma çalışması başlamıştı. Fakat Gazipaşa'da yerel bir gazete Sazak’ta bir vatandaşın suyu kuruyacak diye sondaj çalışmalarını haber yapmıştı. Söz konusu haberin ardından ASAT bölgede sondaj çalışmaları durdurmak zorunda kalmıştı. Bu olayın ardından gazetemizi arayan bazı mahalle sakinleri sondaj çalışmalarına engel olan yerel gazeteye tepki göstermişlerdi.

YEREL GAZETEYE BİR TEPKİDE MAHALLE MUHTARLAR DERNEĞİNDEN GELDİ

Gazipaşa'nın Göçük Mahallesi’nde sondaj çalışmalarının durdurulması ilçede bazı muhtarların ve Muhtarlar Derneği Başkanı Yahya Küçükballı'nın büyük tepkisine neden oldu. Yerel gazetede yayınlanan haberin ardından Göçük Mahallesi’nde ASAT tarafından başlatılan sondaj çalışmalarının durdurulduğunu belirten Gazipaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Yahya Küçükballı, “Yerel gazetenin haberi sadece Göçük Mahallesi’nde değil diğer mahallerde yapılacak olan sondaj çalışmalarına da zarar vermiştir. ASAT her zaman vatandaşlara yardımcı oluyor. Sazak mevkiinde vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılamak için çalışma başlatmıştır, fakat burada bir kişinin suyu kuruyacak diye diğer vatandaşlar susuz bırakıldı. Şimdi burada yine vatandaşlar mağdur edildi” diyerek Sazak mevkiindeki sondaj çalışmalarına engel olan yerel gazeteye tepki gösterdi

ORMAN VE ASAT YAZ AYLARINDA SAZAK MEVKİİNE TANKERLERLE İÇME SUYU TAŞIDI

Yerel Gazeteye bir tepkide Göçük Mahalle Muhtarı Yakup Erdoğan’dan geldi. Yerel gazetenin haberinin ardından ASAT Müdürlüğü’nün Sazak mevkiinde sondaj çalışmalarını sonlandırdığını belirten Göçük Mahalle muhtarı Yakup Erdoğan, “Yaz aylarında Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ve Gazipaşa ASAT Müdürlüğü vatandaşların su ihtiyacını gidermek için defalarca tankerlerle Sazak Mahallesi’ne su taşıdı. Fakat yerel gazete Sazak’ta birkaç kişinin suyu kuruyacak diye o kişilerin şikâyeti üzerine böyle bir haber yaptı. Bu haberden sonra Sazak’taki sondaj çalışmaları sonlandırdı. Şimdi burada birkaç kişinin şikâyeti yüzünden diğer vatandaşlar susuz kaldı. Zaten bu kişiler daha öncede ASAT tarafından açılacak olan sondaj çalışmalarına engel olmuşlardı” diyerek hem haber yazarak sondaj çalışmalarına engel olan yerel gazete sahiplerine hem de sondaj çalışmalarına karşı çıkanlara tepki gösterdi.

GAZİPAŞA GAZETESİ MAĞDUR VATANDAŞLARIN SESİ OLUYOR

Gazipaşa'nın Göçük Mahallesi’nin Sazak Mevkiinde sondaj çalışmalarının durulması üzerine gazetemize açıklama yapan vatandaşlar yerel gazeteye tepki göstermişlerdi. İşte Gazipaşa Gazetesi’nin gündeme getirdiği o haber.

GÖÇÜK’TE İÇME SUYUNA GAZETECİ ENGELİ

Gazipaşa'nın Göçük Mahallesi’nde yapılan içme suyu sondaj çalışmalarına yerel gazetenin engel olması bazı mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Gazipaşa ASAT Müdürlüğü yaz aylarında içme suyu sıkıntısı yaşayan Göçük Mahallesi’nin Sazak mevkiinde ikamet eden vatandaşların içme suyu sorunu çözmek için Gazipaşa ASAT ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yaz aylarında defalarca tankerlerle bölgeye su taşıdı. Gazipaşa ASAT, yaklaşık 1 hafta önce Göçük Mahallesi Sazak Mevkiinde ikamet eden vatandaşların içme suyu sorunu çözmek için sondaj açma çalışmaları başlattı. Fakat yıllardır içme suyu sıkıntısı çeken vatandaşların su sevinci ve umumdu kursağında kaldı. Çünkü Salı günü ilçede faaliyet gösteren yerel gazete sondaj çalışmalarına haber yazarak bölgede yapılan çalışmalara engel oldu. Bu konuda görüştüğümüz vatandaşlar, “Gazipaşa genelinde çok sayıda kaçak sondaj kuyusu olmasına rağmen yıllardır bir kez olsun haber yazmayan yerel gazete şimdi burada sadece bir vatandaşın doğadan gelen ve kalem kadar olan içme suyu kuruyacak diye o kişinin şikayeti üzerine haber yazarak burada ikamet eden vatandaşların içme suyuna engel oldular. Gazetenin haberi yüzünden ASAT yetkileri bölgede sondaj çalışmalarını sonlandırdı. Böyle gazetecilik olmaz” diyerek yerel gazeteye büyük tepki gösterdiler.