HABER – Hasan KAYA

Gazipaşalı gazeteci Yılmaz’ın dikkat çeken paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Malum uzun yıllardır gurbetteyiz ancak köyümüz Doğanca ile her daim güçlü bir bağımız vardır, sürekli köydeki eş, dost, akrabalarla düzenli olarak görüşür, konuşuruz. Sadece Antalya'nın değil Türkiye'nin en güzel köylerinden biridir Doğanca. Kirazın ve cevizin başkentidir, son zamanlarda avokado yatırımları ile ön plana çıkmaktadır. Üretken, insanları çalışkan bir köydür.

Ancak son günlerde güzel ilçemiz Gazipaşa'nın yanı sıra gözden ırak, tenha köylerde, ormanlık alanlarda illegal işler (uyuşturucu madde satışı) dönüyormuş. Bu konuda bazı dostlarımdan kulağıma hiç de hoş olmayan şeyler geldi. Bazı şahısların kısa zamanda dikkat çekecek şekilde zenginleştiği, araba, kamyon, evler aldığı söylendi. Alın teriyle kazanılan para ile herkes istediği her şeyi alabilir. Buna itirazımız yok ancak bu kişilerin farklı yollardan özellikle gençler üzerinden kolay para kazanmaya başladığı, bazı köylerden bu nedenle hapse girenlerin bile olduğunu duydum.

Ben ilk başta böyle bir şeyin olabileceğine inanmak istemedim. Ancak bunu birkaç kişi dile getirince doğrusu aklıma takıldı, ciddiye aldım. Umarım yanlış bilgidir, öylesine bir söylentidir. Buradan uyarıyorum, illegal işlerinizle güzel ilçemizin, güzel köylerimizin hele ki Doğanca'mızın adını kötüye çıkarmayın. Adam gibi çalışıp, alın teriyle üreten, para kazanan herkes baş tacıdır ancak başka yollara tevessül edenler bilin ki bunun faturası çok ağır olur”