Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, öğrencilere yapılan yemek yardımının Mülkiye Müfettişleri'nin hazırladığı rapora takıldığını vurguladı. Önceki dönemde yapılan yardımların ya gözden kaçtığını yada denetimlerin sağlıklı yapılmadığını anlatan Ecemiş, "Mülkiye müfettişleri, Temmuz ayında belediyemizde inceleme yaptı. Yapılan incelemede, belediyenin Gazipaşa Anadolu ve Fen Lisesi'nde okuyan ihtiyaç sahibi 300 öğrenciye yemek yardımı yaptığını tespit etti. Belediyeye ait bütçenin kanuni olarak Milli Eğitim Bakanlığı yada başka bir kuruma bağlı bir yere harcanamayacağı kanaatine varan müfettişler, konuyla ilgili rapor tutarak bugüne kadar belediye birimleri dışına yapılan yardım faaliyetlerinin kesilmesini istedi. Biz de bu karara uyarak yardımları kestik. Belediye olarak kanunsuz iş yapamayız. Sorun olmasaydı daha çok öğrenciye yardım yapardık. Biz yardımları keyfi olarak kesmedik." dedi.

“ÖĞRENCİ GİDERLERİNİ MİLLİ EĞİTİM KARŞILAR”

Her kurumun ve her bakanlığın bütçesinin ayrı olduğunu vurgulayan Daire Başkanı Ecemiş, Gazipaşa ilçesindeki yardıma muhtaç öğrencilerin yemeğini İl ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kanunlara göre kendi bütçeleri ile karşılaması gerektiğini dile getirdi. Yemek ihtiyacı olan okulların İlçe Milli Eğitime başvurması gerektiğine işaret eden Ecemiş, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yemek ihtiyacını belirler. Konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yada Mili Eğitim Bakanlığı'na iletir. İlgili bakanlık, ihtiyaca göre ilçeye bütçe belirler. Oluşturulan bütçe ile öğrencilerin ihtiyaçları bu şekilde karşılanır. Kimse kimsenin bütçesi ile iş yapamaz." şeklinde konuştu.

“OKULLARA BİLGİ VERDİK”

İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, rapor hazırlandıktan sonra okuldaki yetkilileri arayarak, gelecek dönem için yemek yardımlarını keseceklerini söylediklerinin altını çizdi. Daire Başkanı Ecemiş, kimsenin haberi olmadan yemeklerin aniden kesildiği bilgisinin doğru olmadığını belirtti. Yemek yardımının kesilmesiyle ilgili olarak Gazipaşa'dan hiçbir yetkilinin kendileri ile iletişime geçmediğini anlatan Ecemiş, "Bizi konuyla ilgili kimse aramadı. Zaten taşımalı eğitim yapılan yerlerde Milli Eğitim Bakanlığı kanunen öğrencilerin yemeğini karşılamak zorundadır. Bütçe ayırması gerekmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, çoğu ilçelerde taşımalı eğitim yapan köylere yemek yollamaktadır. Araştırma yapılırsa zaten bu ortaya çıkar." ifadelerini kullandı.