HABER – Hasan KAYA

İlkokul öğrencileri arasında resim, ortaokul öğrencileri arasında şiir dalında düzenlenen yarışmalara öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Resim alanında 60, şiir alanında 37 öğrenci eserleriyle yarışmalara katıldı.  Değerlendirme komisyonu 23 Mart 2021 tarihinde Gazipaşa İlçe Müftülüğü Hasan Peker Kütüphanesinde toplandı. Derecede ilk üçe giren öğrenciler tespit edildi. Ödül töreni 25 Mart 2021 Perşembe günü Merkez Camii’nde yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan yaptı. Müftü Erdoğan: “Çanakkale ruhunun genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak; gençlerle iletişim kurmak ve Başkanlık gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak amacıyla bu yarışmaları düzenlediklerini söyledi”

Müftü Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Çanakkale tıpkı, Bedir, Uhud ve Hendek gibi, Malazgirt gibi bir ruhun eseridir. Çanakkale ecdadımızın birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabileceğinin en büyük göstergesidir. Çanakkale sadece düne ait bir olay değildir. Tarihte kalmış ve sadece tarih sahnelerinde yer alacak bir mücadele değildir. Çanakkale'nin günümüze aktarılacağı bir çok özelliği var. İşte bugün yeniden Çanakkale'yi ele alma aynı ruhu oluşturmaya ihtiyacımız var. Tarihe gömülmeyen aslanların mücadelesidir Çanakkale. Bu cennet Vatanın birer evlatları olarak bizler vatanımızı korumak, vatanımıza namahrem eli değmemesi için görevimizi yapmakla mükellefiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu programın burada tertip edilmesinde ilk andan buraya kadar emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum, kendilerine şükranlarını sunuyorum.”

Okunan şiir ve kasidelerin ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiir alanında, 1. Pembe Gülsüm Kısaarslan, 2. Burak Tunç ve 3. Hasan Küçuktuncer oldu. Resim alanında, 1. Tuba Özal, 2. Ege Mert Tunç ve 3. Ece Naz Çöllü oldu. Ayrıca tüm öğrencilere DİB Yayınlarından Siyer-i Nebi adlı kitap hediye edildi. Program aziz şehitlerimizin ruhlarına dua yapılmasıyla son buldu.